KLEIN WONDER: Gevallen acrobate kerstcircus Carré traint na elf maanden weer in trapeze

0

(Beeld: Facebook/Kristina Vorobeva)

Het leek er elf maanden geleden op alsof ze nooit meer in een trapeze zou kunnen hangen, maar precies  na haar zware val in Carré ging acrobaat Kristina Vorobeva gisteren weer de lucht in. Een klein wonder want toen Kristina een week na het ongeval haar benen nog steeds niet kon bewegen was de voorspelling van haar artsen dat ze nooit meer zou kunnen lopen.


Het ongeluk gebeurde op 3 januari toen Osmanov, zij vormt samen met haar echtgenoot Rustem Osmanov het acrobatenduo ‘Sky Angels’,  met een bit aan zijn mond aan een touw hing. Toen zijn tand afbrak, viel hij naar beneden waardoor Vorobeva, die aan hem vast hing, ook viel.

De man viel bovenop zijn vrouw, maar liep slechts een hersenschudding op, Vorobeva raakte zwaar gewond. Ze had geen gevoel meer in haar benen en belandde op de intensive care. Ze ondering verschillende operaties. Na een paar weken kreeg ze het gevoel in haar benen weer terug. Daarna volgde een lang revalidatieproces dat nu wordt beloond met haar terugkeer in de circuspiste.


Een klein wonder, want artsen hadden haar eerder verteld dat ze dat nooit meer zou kunnen nadat ze tien meter naar beneden viel en een dwarslaesie opliep. Dat vertelde ze, afgelopen zomer, in gesprek met Volkskrant Magazine.

Toen Kristina een week na het ongeval haar benen nog steeds niet kon bewegen was de voorspelling dat ze nooit meer zou kunnen lopen. “Het eerste wat ze zeiden, was: ‘Jij gaat nooit meer lopen.’ Later werd dat bijgesteld: ‘Het duurt zeker twee jaar.’ Vervolgens werd er gezegd: ‘Reken op een jaar.’

 

Share.