Klap voor Rachel: Na jaren verzoening tussen Roxeanne Hazes en halfzus Nathalie

0

(Beeld inzet Nathalie: From the album Recia Ilona Albertine Bruggeman’s photos)

Het is waarschijnlijk slechts nieuws voor weduwe Hazes dat Roxeanne Hazes zich heeft verzoend met haar halfzus Nathalie! Ze hebben hun vete bijgelegd. Rachel Hazes prefereerde te doen alsof Nathalie en haar halfbroer Melvin niet bestaan. Het maakte ook Rox en Nathalie, de dochter die wijlen André kreeg met zijn eerste vrouw Annie Dijkstra, jarenlang geen contact met elkaar hadden.


In weekblad Privé doet Roxeanne haar verhaal over de verzoening. “Ik ben blij dat ze het heeft volgehouden”, zegt Roxeanne over haar halfzus die meerdere keren in de afgelopen jaren toenadering zocht. “Ik kreeg vorige maand een berichtje van Nathalie. Daar heb ik gelijk op gereageerd. Ik vond dat het ook maar eens moest gebeuren. We hebben elkaar zeventien jaar niet gezien en gesproken. De laatste keer was bij de crematie van onze vader.”

Volgens Nathalie werd zij nooit geaccepteerd binnen de familie met Rachel aan het hoofd. “In hun ogen ben ik een vreemde, omdat er binnen hun familie nooit over mij is gesproken. Ik heb veel bewondering voor André, hoe hij een plek heeft veroverd in de showbizz. Via sociale media volg ik de verrichtingen van zijn zoontje. Wat is dat een heerlijk ventje, om op te vreten. En ook het jongetje van Rox ziet er geweldig uit. Bijzonder om te zien dat het nazaat van mijn vader alleen maar jongetjes produceert, haha.”


Maar nu hebben Rox en Nathalie de strijdbijl begraven. “In het begin van het gesprek voelde het spannend en was ik best wel nerveus. Je hoopt dat zo’n ontmoeting net zo leuk wordt als hoe je het in je hoofd hebt. Maar dat is het zeker geweest. Het is fijn om ook vanuit haar perspectief verhalen over papa te horen. We hebben heerlijk in het zonnetje gesproken over Fender. Maar ook over haar zoon, Duncan , die alweer een grote jongen is. Het voelde meteen goed en vertrouwd.”

Ook Nathalie is blij dat zij en halfzus Rox nu weer door een deur kunnen. “Je kunt je wel voorstellen hoe gelukkig ik ben dat we elkaar weer spreken. Ik heb mezelf de afgelopen jaren bewust uit de media gehouden. Maar ik heb ondertussen wel mijn best gedaan om contact te krijgen met mijn halfbroer- en zus. Dat dit nu is gelukt met Rox, is meer dan geweldig. We gaan het uitbouwen tot iets moois.”

Nathalie en haar halfbroer Melvin worden vaak ‘uit’ door weduwe Hazes het leven van hun vader gelaten. Zo ontbraken de twee in de succesvolle musical en film over het veelbewogen leven van hun vader. De verzoening tussen rX en Nathalie zal dan waarschijnlijk ook een klap zijn voor Rachel.