Pagina titel ...
donderdag, juni 4
KLAAR! Dit is het nieuwe Groningse huis van Arjen Robben

0

Het huis van Robben werd ontworpen door Feddeman/Van der Plas

(Lees verder na de advertentie)

Nog even en Arjan robben trekt met vrouw en drie kinderen in de villa die hij in Groningen liet bouwen. Twee jaar geleden werd begonnen met de bouw aan de Verlengde Hereweg van een landhuis met een oppervlakte van ruim 1100 vierkante meter met een inpandig zwembad en fitnessruimte.

In 2014 kocht Robben de kavel van ruim 3500 vierkante meter met daarop een in de jaren zeventig gebouwde villa voor 1,1 miljoen euro om vervolgens het huis van onroerend goed-exploitant Harm Roggen. vrijwel direct te laten slopen.

De villa van Robben telt 5 slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben. Ook is er een gastenverblijf, een garage voor twee auto’s, een overdekte fietsenstalling, een buitenkeuken met terras en een biljart/poolruimte. Ook een zwembad ontbreekt niet.

Architect Niels Feddema noemt het huis een ‘statige, klassieke villa met Groningse details’ waarvoor Robben en zijn vrouw zelf al een basisontwerp hadden gemaakt. Feddemain het Dagblad van het Noorden: ‘Ik ken Arjen nog van vroeger uit Bedum, we hebben een paar gezamenlijke vrienden en kennissen en die zeiden telkens tegen Robben: als je ooit nog eens een huis gaat bouwen, moet je bij Niels zijn. Zo is het gegaan.’ Het huis kreeg, op verzoek van Robben en zijn vrouw, een dak van grijze leistenen dak en werd, ook op hun verzoek, gebroken wit gestuukt.

Het huis van Robben lijkt met 1159 vierkante meter groot, maar schuin tegenover het huis van Robben veel grotere landhuis Hilghestede.

Robben speelde voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. De aanvaller kwam 96 keer uit voor Oranje.

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!

Leuk verhaal gelezen? Waardeer het!

De redactie van HollywoodHuizen tikte met veel plezier het verhaal dat u net gelezen heeft. Maar hoe wordt die redactie eigenlijk betaalt nu u gratis leest. Simpel: uit de opbrengst van de advertenties op deze pagina, maar helaas brengen die advertenties pas wat op als u er op klikt. En dat doet slechts 0,2% van de lezers, dus 2 op de duizend. U begrijpt het? Mogen we u daarom een vrijwillige bijdrage vragen? Tikken op een volle maag tikt toch wat lekkerder...

Redactie HollywoodHuizen

Totaal: € -


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0