HollywoodHuizen Top 10 2020 – Op 10: KLAAR! Dit is het nieuwe Groningse huis van Arjen Robben

0

Het huis van Robben werd ontworpen door Feddeman/Van der Plas

Het verhaal dat op nummer 10 staat in de HollywoodHuizen meest gelezen Top 10 2020  werd gepubliceerd op 29 februari 2020  en verhaalde over het nieuwe huis van Arjen robben in Groningen.


Nog even en Arjan Robben trekt met vrouw en drie kinderen in de villa die hij in Groningen liet bouwen. Twee jaar geleden werd begonnen met de bouw aan de Verlengde Hereweg van een landhuis met een oppervlakte van ruim 1100 vierkante meter met een inpandig zwembad en fitnessruimte.

In 2014 kocht Robben de kavel van ruim 3500 vierkante meter met daarop een in de jaren zeventig gebouwde villa voor 1,1 miljoen euro om vervolgens het huis van onroerend goed-exploitant Harm Roggen. vrijwel direct te laten slopen.


De villa van Robben telt 5 slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben. Ook is er een gastenverblijf, een garage voor twee auto’s, een overdekte fietsenstalling, een buitenkeuken met terras en een biljart/poolruimte. Ook een zwembad ontbreekt niet.

Architect Niels Feddema noemt het huis een ‘statige, klassieke villa met Groningse details’ waarvoor Robben en zijn vrouw zelf al een basisontwerp hadden gemaakt. Feddemain het Dagblad van het Noorden: ‘Ik ken Arjen nog van vroeger uit Bedum, we hebben een paar gezamenlijke vrienden en kennissen en die zeiden telkens tegen Robben: als je ooit nog eens een huis gaat bouwen, moet je bij Niels zijn. Zo is het gegaan.’ Het huis kreeg, op verzoek van Robben en zijn vrouw, een dak van grijze leistenen dak en werd, ook op hun verzoek, gebroken wit gestuukt.

Het huis van Robben lijkt met 1159 vierkante meter groot, maar schuin tegenover het huis van Robben veel grotere landhuis Hilghestede.

Robben speelde voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. De aanvaller kwam 96 keer uit voor Oranje.