Kinderleed – Regering Malta eist reuzenhaaientand op die prins George (7) cadeau kreeg van Sir David Attenborough

0

Beeld: @KensingtonRoyal

De regering van Malta eist reuzenhaaientand op die prins George (7) cadeau kreeg van Sir David Attenborough. Volgens minister Herrera van Cultuur hoort  de prehistorische reuzenhaaientand ’thuis in een museum op Malta’. We zullen er alles aan doen om dit stukje natuurlijk erfgoed terug te krijgen”, aldus Herrera tegen de Times of Malta.


David Attenborough vond de naar schatting 23 miljoen oude tand van een megalodon begin jaren zestig  tijdens een vakantie op het toen nog onder Brits bestuur staande Malta. Attenborough leek het een passend cadeau voor de 7-ajirge prins George, zo vertelde hij aan de Sunday Times. “Ik herinner me dat toen ik zijn leeftijd had, ik fossielen kreeg van een volwassene, dus ik dacht: ik doe hetzelfde.”

Prins George met zijn haaientand (Beeld: @KensingtonRoyal)


Volgens Attenborough was George maar wat blij met zijn cadeautje. “Hij vroeg wat het was. Hoe groot het was en ga zo maar door. Hij was erg geïnteresseerd. Hij leek het erg leuk te vinden. Hij is erg geïnteresseerd in fossielen. Zij (Charlotte) was dat ook. Alle drie waren erg charmant.”

“Het was een hele huiselijke gelegenheid”, blikte Attenborough terug in de Sunday Times. “Ik herinner me dat toen ik zijn leeftijd had, ik fossielen kreeg van een volwassene, dus ik dacht: ik doe hetzelfde.”

David Attenborough: A Life On Our Planet is binnenkort op Netflix te zien. Attenborough vertelt daarin over de impact van de mens op de natuur.