Kinderen Quincy (32) en Cheyenne (29) eisen elk 500.000 euro van RUUD GULLIT

0

(Beeld: CP)

Wie liegt? Quincy (32) en Cheyenne (29), de kinderen van Ruud Gullit die hij kreeg met de Italiaanse Christina Lenza, eisen elk 500.000 euro van de voormalig voetballer wegens nooit betaalde alimentatie. Volgens Gullit onzin, omdat hij al betaald zou hebben.


Van 1994 tot 2000 was de nu 61-jarige Gullit getrouwd met de Italiaanse Christina Pensa. Het stel kreeg twee kinderen, Quincy en Cheyenne (29) Na de scheiding legde de rechter Gullit een alimentatie van 8 miljoen lire . In 2010 werd door de rechter een alimentatie van 7.200 euro per maand vastgesteld. De oud-voetballer zou beide bedragen nooit hebben betaald. In 2017 tekende Gullit een overeenkomst om de schuld af te betalen, maar ook die afspraak is hij niet nagekomen. Quincy (32) en Cheyenne (29) eisen nu elk 500.000 euro aan achterstallige alimentatie, schijft de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Quincy en Cheyenne ondernemen daarom nu juridische stappen om het nooit ontvangen alimentatiegeld alsnog te ontvangen. “Onze vader is totaal niet geïnteresseerd in ons, ook niet in economische zin”, schrijven Gullits kinderen in de papieren die ze bij de rechtbank hebben ingediend. “Hij heeft elk contact met ons al jaren geleden verbroken. Hij reageert niet eens op de kaartjes die we hem voor de feestdagen sturen.”


“Het geld helpt natuurlijk, maar het gaat mij vooral om de morele kant van de zaak,” zegt Quincy tegen de krant La Repubblica. “Hij is verdwenen toen ik vijf jaar oud was en dook weer op toen ik twaalf was, om vervolgens weer te verdwijnen.”

Gullits advocaat, Ruben van Eijck, zegt in een verklaring dat Gullit zijn Italiaanse kroost geen geld meer verschuldigd is, omdat hij al zou hebben betaald.
Van Eijck schrijft in zijn verklaring dat Gullit met “verbazing” kennis heeft genomen dat Quincy, Cheyenne en Christina Pensa, de ex van Gullit, in Italië een procedure zouden zijn gestart. “Het heeft er alle schijn van dat de Italiaanse advocaat die de procedure zou zijn gestart, onjuist of onvolledig door Christina of een van de kinderen is geïnformeerd”, meldt de advocaat van Gullit.