Kickbokser Rico Verhoeven breekt na 13 jaar met Jackie, de moeder van zijn drie kinderen

0

Rico en Jackie zijn niet lager een paar (Foto Instagram Jackie Duchenne)

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven (30) heeft gebroken met de moeder van zijn drie kinderen, Jackie Duchenne. Zijn twee dochters (zoontje Vince is pas twee jaar) uitleggen dat papa en mama uit elkaar gaan was voor de man die in de ring alles en iedereen aankan een hel. “De een is acht jaar, de ander vijf jaar…” 


De kickbokser die vandaag zijn verhaal in De Telegraaf doet vertelt ook hoe de breuk met Jackie zijn laatste, gewonnen, gevecht met Badr Hari heeft beïnvloed.  “Mijn lichaam was daar, maar mijn geest niet,” zegt hij daarover.

Na weken in afzondering te hebben gezeten om zich voor te bereiden op de wereldtitelstrijd met Badr was  het minder dan een uur voor het begin van het gevecht toen Jacky, zoals altijd en op Rico’s verzoek, de kleedkamer binnenkwam. “Dat was zo heftig voor me, dat ik in tranen dreigde uit te barsten. Ik kan het amper beschrijven. Alles in je lijf staat zo op scherp; elke vezel, elke emotie, alles staat honderd procent aan richting dat gevecht,.” zegt hij tegen de krant. “Waarom ik de tranen voelde? Alles kwam bij elkaar; het verdriet, de boosheid, de frustratie van al die maanden ervoor… Het gaat om iemand met wie je zoveel van je leven hebt gedeeld en met wie je dan nu zoveel strijd hebt. Dat doet pijn.”

Verhoeven en Jacky waren ruim dertien jaar bij elkaar, maar zijn nooit getrouwd. Rico werd tijdens hun verbintenis een wereldster, maar Jackie wilde niet alleen ’de vrouw van’ zijn. In Esquire zei Jacky daar afgelopen december over: “Eerst waren we één en overal waar we kwamen werden we een golden couple genoemd. Dat was mooi, want we deden het ook echt samen. Maar ik vind het ook wel fijn om me ervan los te weken. We leiden allebei meer ons eigen leven…” En ook: “Een tijd geleden maakten we een wandeling en vertelde ik hem dat hij mijn droom leeft.” Ze voegde er aan toe dat ze nu tijd heeft voor een eigen carrière.


Voor het gevecht met Badr lag de focus van Rico niet op de tegenstander, zo vertelt hij in De telegraaf. “Ik was in mijn hoofd met een andere strijd bezig. De strijd van thuis. Ik kon dat op dat moment niet uiten, omdat ik mijn tegenstander dan wijzer zou maken dan nodig was. In de aanloop naar het gevecht hebben we er alles aan gedaan om ons beste beentje voor te zetten. We gingen nog altijd naar de relatietherapie die we eerder dat jaar zijn gestart. Maar de conclusie is dat we echt uit elkaar zijn gegroeid.”

bron: De Telegraaf