Keert familie PETER DE VRIES zich nu tegen zijn geliefde TAHMINA vanwege haar openhartigheid? ?

0

(Beeld: WNL)

 


 

Het eerbetoon van Tahmina Akefi, de vrouw die zes jaar, volgens eigen zeggen, de grote liefde was van de na een aanslag overleden Peter R. de Vries, lijkt niet zo lekker te zijn gevallen bij de familie vVan de misdaadverslaggever. Sneerde diens ex-vrouw Jacqueline, met wie De Vries dertig jaar samen was, eerder al ‘Ik ga geen commentaar op de documentaire geven. Ik houd alles wat voor mij privé is in mijn hart’. Broer Wouter de Vries wil er helemaal geen woord aan vuil maken. “Dat hou ik gewoon voor mezelf. Wij hebben thuis besloten dat het privéleven van Peter heilig is en daar zeggen we verder niets meer over en dit is ook het privéleven, dus daar zeg ik niks over’.


Dat de nabestaanden van Peter R. de Vries, zijn kinderen Kelly en Royce en zijn broer Wouter niet zo blij waren met de documentaire ‘Vertrouwelijk’ die Peters vriend Sion Vuijk maakte over Tahmina Akefi, de vrouw die de laatste zes jaar van het leven van De Vries zijn partner was, werd al snel duidelijk. De kinderen zwegen die docu, waarin Tahmina appjes deelde van Peter met daarin teksten als ‘Snoesje, I love you’? en ook Peters  liefdesbrieven aan haar uitgebreid aan bod kwamen.

Zelfs over de doodsstrijd van De Vries in het ziekenhuis praatte Tahmina ongegeneerd. Ex-vrouw Jacqueline, met wie Peter zijn twee kinderen heeft reageerde veelzeggend: “Ik ga geen commentaar op de documentaire geven. Ik houd alles wat voor mij privé is in mijn hart.”

Broer Wouter de Vries wilde donderdagavond in de Johnny de Mol-talkshow HLF8 ook niets over de documentaire zeggen. Op Johnny vraag : “Hoe heb jij naar deze documentaire gekeken, om mee te beginnen?” antwoordde Wouter: “Dat hou ik gewoon voor mezelf. Wij hebben thuis besloten dat het privéleven van Peter heilig is en daar zeggen we verder niets meer over en dit is ook het privéleven, dus daar zeg ik niks over. Niet of ik hem goed vond, slecht vond, mooi vond, lelijk, ik laat het gewoon in het midden.”

Medegast Rutger Castricum in HLF8 probeerde met  “Maar vond je het wel fijn dat zij het woord deed in de documentaire?” alsnog Wouter de Vries tot een reactie te verleiden, maar ook hij kreeg nul op het rekest. Wouter: “Dat laat ik in het midden.” Rutger drong aan met : “Nee, daar wil je niet over praten?” Wouter: “Nee. Nee.” Rutger Castricum in een laatste poging: “Maar dat suggereert alsof dat toch niet helemaal lekker zit.” Wouter: “Nee, dat is een conclusie die jij trekt. Ik laat dat gewoon in het midden.”

Weekblad Privé schrijft deze week dat een belangrijke reden voor Tahmina Akefi om uit de anonimiteit te treden en te vertellen over haar leven met Peter, dat zij dan een slachtofferverklaring wil voorlezen. “Ik wil dat niet van achter een gesloten deur doen met vervormde stem. Ik wil daar staan, zoals Peter zou willen dat ik voor hem sta.”Het weekblad schrijft ook dat het nog maar de vraag is of Tahmina een slachtofferverklaring mag voorlezen. “Er kunnen bij de rechtszaak maximaal 3 nabestaanden het spreekrecht uitoefenen. Als kinderen Kelly, Royce en broer Wouter dat spreekrecht opeisen dan dreigt Tahmina buiten de boot te vallen. Dan is het aan de officier van Justitie om te bepalen of Tahmina ook haar zegje mag doen in de rechtszaal. En die zal bijna zeker eerst met de nabestaanden overleggen of Tahmina mag spreken.”