Keel van Brabantse tonprater Frank Schrijen doorgesneden tijdens seksdate: 16 jaar cel voor Carli A.

0

De 27-jarige Carli A. uit Trinidad en Tobago heeft zestien jaar celstraf gekregen omdat hij de tonprater Frank Schrijen (56) uit Boxmeer om het leven heeft gebracht tijdens een seksdate. De asielzoeker wilde de populaire carnavalsartiest beroven tijdens het afspraakje omdat hij naar Australië wilde. 

De man sloeg tijdens een seksdate zijn slachtoffer met een blok hout tegen het achterhoofd, bond hem vast met een stropdas en sneed vervolgens zijn keel door. Dit alles om het slachtoffer te kunnen bestelen.


De verdachte had in 2017 al eens afgesproken in de woning van tonprater Frank Schrijen in Boxmeer. Destijds haalde de verdachte stiekem een fors geldbedrag weg. Door die afspraak wist hij dat Schrijeneen portemonnee had waarin veel geld zat. In februari 2020 was de verdachte wanhopig, gefrustreerd, hij wilde weg uit Nederland en zat ernstig verlegen om geld. Hij zocht daarom contact met Schrijende in Boxmeer met de bedoeling hem opnieuw te bestelen. Tijdens een eerste afspraak op 23 februari mislukte het plan van de verdachte. Drie dagen later hadden ze een nieuwe afspraak.

Tijdens die afspraak sloeg de verdachte Frank Schrijenmet een stuk hout tegen zijn achterhoofd toen deze naar de keuken liep om hun glazen bij te vullen. De verdachte bond daarna de handen van Schrijen met een stropdas op zijn rug. de  gewonde tonprater zag na enige tijd kans zichzelf te bevrijden en wist een mes te pakken om zichzelf te verdedigen. De verdachte en Schrijen raakten in een worsteling, waarbij de verdachte de keel Frank Schrijen doorsneed. Daarna probeerde de verdachte zijn (bloed)sporen in de woning te wissen en trok kleding van Frank Schrijen  aan om zijn eigen bebloede kleding te verbergen. Hij vertrok uiteindelijk met de portemonnee met geld en een mobiele telefoon van het de tonprater Frank Schrijen.


Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat tonprater Frank Schrijen op gruwelijke wijze om het leven is gebracht. Hij wilde vechten voor zijn leven. De verdachte heeft Schrijen aan een verschrikkelijke doodstrijd onderworpen en de nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan. De verdachte koos het slachtoffer doelbewust uit na de eerdere seksdate in 2017. Door zijn keel door te snijden en hem voor dood achter te laten in zijn eigen woning, is hij tot het uiterste gegaan om geld in handen te krijgen. Al met al is volgens de rechtbank een zeer lange celstraf van 16 jaar op zijn plaats. Daarnaast moet de verdachte een schadevergoeding van bijna 17.000 euro betalen aan de nabestaanden.

bron: misdaadjournalist.nl