Katja Schuurman en Freek na zes jaar en baby Coco (1) als verliefden uit elkaar

0

De liefde begon in 2015 een kwartier na hun eerste kennismaking op het toilet in het restaurant van Freek van Noordwijk waar Katja Schuurman toch voor het eten kwam, maar zes jaar en een baby later is de relatie voorbij. Katja (46) en Freek (33) zijn ’als geliefden’ uit elkaar zijn gegaan.

Over hoe die eerste die ontmoeting in 2015 vertelde Freek later aan De Telegraaf: “Ik heb Katja ontmoet in mijn restaurant. Als chef maak ik vaak aan het eind van de avond een rondje langs de tafels. Ik vond het best spannend, maar binnen een kwartier na onze kennismaking hadden we het al ’ontzettend gezellig’ op het toilet.” Hij verwachtte dat hij die ene ontmoeting zou blijven. “Eerlijk gezegd dacht ik toen niet dat het op de lange termijn ook wat tussen ons zou worden. Katja Schuurman, hallo!. Ik had meer zoiets van: ’Goed verhaal voor mijn vrienden, dit.’ Maar we wisselden wel telefoonnummers uit en ze stuurde me heel leuke berichtjes. Zo begon het”, aldus Freek.


Schuurman en Van Noortwijk bevestigden niet veel later dat jaar dat ze een relatie hadden en vierden in de zomer van 2019 hun trouwerij. Later werd bekend dat ze niet voor de wet waren getrouwd. “Wij hebben gewoon ons huwelijk gevierd op een manier die wij mooi vonden. Niet voor de wet en niet voor de kerk, maar voor waar wij in geloven”, zei Schuurman toen.

En nu, zes jaar later, laat Katja op Instagram weten dat zij en Freek uit elkaar zijn. “Met onbeschrijfelijk veel pijn in onze harten hebben Freek en ik moeten besluiten om niet meer samen als geliefden door het leven te gaan”, aldus de 46-jarige Schuurman. “We hebben enorm ons best gedaan om ons samenzijn als levenspartners te laten werken, maar we verschillen meer dan we beiden lang hoopten. Met als allermooiste de geboorte van onze betoverende, ontroerende, humoristische, slimme, prachtige Coco Loulou, die anders niet geboren was.”


Katja en Freek kregen Coco vorig jaar augustus. Voor Katja haar twee kind, want met ex Thijs Römer had ze al dochter Sammie. Katja op Instagram: “Hoe hartverscheurend het op dit moment ook is, we weten zeker dat we haar, en onszelf, zo uiteindelijk gelukkiger maken. Ik vind het heel erg verdrietig nu twee dochters te hebben wiens vaders niet in hetzelfde huis wonen als zij. En ik weet dat ook deze keer ik, samen met Coco’s bijzondere vader, in staat zal zijn om haar, net als Sammie alle liefde, veiligheid en de betrouwbare basis te geven ze nodig heeft om op te groeien tot de mooie vrouw die nu al in haar huist.