Massa is Kassa-ster Peter Gillis maakt Quote 501, omdat hij te arm is voor echte rijkenlijst

0

Nadat Peter Gillis vanaf 2015 4 keer op rij in de Quote 500 heeft gestaan, heeft hij nu heft in eigen handen genomen met de Quote 501 nu er geen plek meer voor hem is in de echte rijkenlijst. “De Quote 500? Daar sta ik niet meer in. Ik word er helemaal foxwild van! Al is het eigenlijk ook niet zo erg, want ik sta wel mooi op de cover van de Quote 501! Kende da? … Waarschijnlijk niet, want deze heb ik zelf gemaakt. Maar hey, mooi staat ’t wel of nie dan? 😉

Massa is Kassa-ster Peter Gillis staat niet inde Quote 500, de lijst waarin je in moet staan wil je financieel een beetje meetellen. En dat doet zo’n pijn dat Gillis zelf maar de Quote 501 heeft laten maken. “Kortom, deze bijzondere uitgesproken persoonlijkheid behoort naast in deze speciale Quote 501 ook zeker in de Quote 500. Hij loot zien hoe je met hard werken en goed inzicht heel ver kunt komen. Wij zijn in ieder geval nog lang niet klaar met Peter en al zijn verhalen!’


Op de redactie van Quote, de makers van de rijkenlijst, zijn ze er wel een beetje klaar mee. “Gillis hoort dus gewoon thuis in de Quote 500, vindt Gillis. Hij en zijn Nicol, die huwelijksplannen heeft en ook vindt dat Gillis in de rijkenlijst thuishoort, lieten zich daarom van hun beste kant zien. Misschien in de hoop dat hij de Quote 500 volgend jaar wél haalt, trad de SBS-ster nog even op in the making of van de editie van 2020. En wetende hoe teleurgesteld ‘De Peet’ was, nadat hij opnieuw flink tekort schoot, zat ook Nicol niet bij de pakken neer.”

Dan: “Tussen al haar drukke werkzaamheden door – waaronder het zoeken naar een eendje, het bezoeken van een nagelstudie en het strikken van de veters van ‘De Peet’ – vond ze nog even tijd voor wat knutselwerk. Net als vorig jaar zette ze weer haar eigen Quote 501 in elkaar. Met op de cover, hoe kan het ook anders: Peter Gillis.”


Ook vorig jaar was Gillis al boos op het zakenblad. In 2019 toen Quote had berekend dat er geen plaatsje meer was voor Gillis in de rijkenlijst kwam hij, zoals het blad zo treffend beschreef, met Nicol in zijn Porsche naar Amsterdam toe gescheurd nadat Quote-redacteur Mark Koster had hem bericht dat hij dit jaar – na drie keer op rij – niet in de Quote 500 zou komen te staan. Het begint vanaf 80 miljoen; daar hoorde Gillis niet meer bij.

‘Val kapot’, schreef Gillis terug en reed naar Amsterdam met een grote boodschappentas van Oostappen Groep Vakantieparken, met daarin de volledige boekhouding, om aan te tonen dat hij er wél in hoorde. Alle cijfers kreeg Quote te zien, alles. Redacteur Tom Wouda, die de papieren bekeek, zei: ‘Zo open zien we de mensen zelden.’ Gillis, schouderophalend: ‘Ken geen geheimen.’ Wouda rekende mee en Gillis stond er, voor de vierde keer. weer in

Maar of hij voor een vijfde keer de net verschenen rijkenlijst zou halen was toen al de vraag. Afgelopen zomer ging Quote namelijk onverwachts langs op Parelstrand, een van de Belgische parken van Gillis en schreef nadat bezoekje: “Er was onrust ontstaan onder vaste vakantievierders. En wat bleek? Parelstrand was bepaald geen paradijs. De boel was zwaar verwaarloosd, het buitenzwembad gedempt, de kantine gesloten en zelfs Kobus de Kikker, die de kinderen altijd vermaakte, liet verstek gaan. Om aan deze Vlaamse vakantiehel te ontsnappen, sloegen sommige vaste vakantievierders zelfs hun huisjes tegen de vlakte.”

Dar bleef het niet bij…

“Vervolgonderzoek wees uit dat het voormalige Quote 500-lid zijn zaakjes niet echt op orde had. Zijn Oostappen Groep, dat parken uitbaat in Nederland en België, lag – en ligt – met Nederlandse gemeenten in de clinch over illegale huisvesting van arbeidsmigranten. Zijn bedrijf stond daarnaast onder toezicht van Bijzonder Beheer van Rabobank en Gillis kreeg ook nog de Fiod op bezoek. In ruil voor een peperdure lening was zijn Zeeuwse park Marina Beach aan vastgoedfinanciers en coffeeshophouders verpand. Niet alleen zijn parken, ook zijn financiën bleken een puinhoop. Gillis, zo schrijft het zakenblad ‘ zou goed zijn voor minstens €250 miljoen, zei hij zelf, maar daar was niet veel van terug te vinden in de boeken.Dus maakte Gillis maar zijn eigen Quote 501.