Kapot van verdriet… BRITT DEKKER laat veulen PATTON inslapen

0

Britt Dekker is kapot van verdriet. Ze heeft afscheid moeten nemen van haar veulen Patton omdat het zenuwstelsel van het paard ‘dusdanig beschadigd’ dat het dier ‘nooit meer normaal zou kunnen lopen’.

In het belang van Patton is daarom de keuze gemaakt het dier “te laten gaan”, schrijft Britt op Instagram.
“Vanaf woensdag hebben we er alles aan gedaan om de situatie van Patton te verbeteren. Van de allerbeste artsen tot de alternatieve geneeskunde. Helaas is hij sinds woensdag niet meer opgestaan en werd zijn situatie slechter. Het liefste zoek je net zo lang door tot je je laatste euro verspild hebt als dat nodig zou zijn voor een herstel en leuk paardenleven voor hem. Alleen dit zou nooit meer mogelijk zijn.”


Britt maakte zich afgelopen zondag al grote zorgen over het veulen. Vorige week stond het dier plotseling niet meer op. “Ik ben ten einde raad en ik wilde dit eigenlijk niet posten maar doe het toch in de hoop dat er iemand is die zoiets soortgelijks heeft meegemaakt. Al jullie gedachtes en informatie is heel erg welkom”.

In het bericht waar ze afscheid neemt van Patton bedankt ze haar volgers voor het medeleven. “Mede dankzij jullie hulp en alle tips zijn we aan alle mogelijke en beste opties gekomen en hadden we echt weer even hoop. Heel veel dank daarvoor.”


Veulen Patton moest de opvolger van George worden, het toppaard dat Dekker van Talpa-baas John de Mol voor eeuwig in bruikleen kreeg in ruil voor het maken van programma’s.