Justitie: BARBIE slachtoffer mensen handel; gedwongen tot prostitutie in Haags bordeel

0

Volgens justitie is Oh Oh Cherso Barbie slachtoffer een in een zaak rondom uitbuiting en mensenhandel. Zo zou Barbie gedwongen zijn de prostitutie in te gaan. Volgens het Openbaar Ministerie werden er ook naaktfoto’s en -video’s van Samantha de Jong gemaakt en op op sekssites geplaatst. Ze zou zijn geslagen, mocht niet slapen, is ze gedrogeerd en gevraagd om te helpen met het aflossen van schulden van de verdachten.

Voormalige realityster Samantha de Jong (34), bekend als Barbie, is volgens justitie seksueel en financieel uitgebuit. Twee mannen en één vrouw zijn verdachten in de zaak van seksuele, criminele en financiële uitbuiting van meerdere vrouwen, onder wie Samantha de Jong. het zou allemaal begonnen zijn in mei 2021 zijn begonnen. Anderhalf jaar later zijn de vrouwen bevrijd bij een inval in een bordeel in Den Haag. Daar trof de politie ook Samantha de Jong aan.


Volgens justitie, vrijdag in een eerste pro-formazitting in de Haagse rechtbank, hebben de verdachten de identiteitsbewijzen van De Jong en andere vrouwen afgenomen. Er werden erotische foto’s van de vrouwen gemaakt. Die werden geplaatst bij online seksadvertenties. De vrouwen zouden daarna zijn gedwongen tot prostitutie. Er werd gedreigd met moord als de slachtoffers hier melding van zouden doen. Ook zouden de vrouwen zijn mishandeld en verslaafd zijn gemaakt.

Anthony J. (44) wordt door justitie gezien als de belangrijkste verdachte voor het uitbuiten van zeker drie personen, onder wie Samantha de Jong en zijn medeverdachte Nancy J. met wie hij ook een relatie had.


In januari vindt een volgende pro-formazitting plaats.