Justitie Argentinie start onderzoek naar nalatigheid bij dood Maradona

0

Het Argentijnse gerecht start een onderzoek naar mogelijke nalatigheid bij het overlijden van Diego Maradona. Zo wil Justitie nagaan of de voormalige topvoetballer wel de nodige zorg kreeg in de dagen voor zijn overlijden. Drie medewerkers van het uitvaartcentrum, dat de begrafenis van het overleden voetbalicoon Diego Armando Maradona regelde, zijn daags na de ceremonie ontslagen voor het poseren en het maken van foto’s naast de open kist van de voetballer.

Het onderzoek komt er niet na een klacht, Mardona’s advocaat kondigde na de dood van de voetballer aan een onderzoek te eisen, maar is de gebruikelijke procedure wanneer een persoon thuis sterft en er nog geen verklaring van overlijden ondertekend is.


Matias Morla, advocaat van Maradona, kondigde donderda, eendag na de dood van de voetballer, al aan door te gaan ’tot het bittere einde’ om de juiste omstandigheden van het overlijden te achterhalen. Volgens hem deed de ambulance er bijvoorbeeld meer dan een halfuur over om het huis van Maradona bereiken.

Justitie in Argentinië laat weten de medische dossiers opgevraagd te hebben, net als camerabeelden van de wijk waarin het huis van Maradona ligt. Ook zijn er inmiddels meerdere verzorgers, die op de dag van overlijden bij hem aan het werk waren, ondervraagd.


Drie medewerkers van het uitvaartcentrum, dat de begrafenis van het overleden voetbalicoon Diego Armando Maradona regelde, zijn daags na de ceremonie ontslagen. Het drietal poseerde vlak voor de begrafenis in Buenos Aires naast de open kist en het lichaam van de Argentijn hebben geposeerd voor foto’s. Die foto’s vonden hun weg naar verschillende sociale media en zorgden voor grote woede en zelfs doodsbedreigingen in het om zijn gevallen held treurende Zuid-Amerikaanse land.

Maradona, die woensdag op zestigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand, werd bijgezet in het familiegraf waar ook zijn ouders liggen. Bij de plechtigheid waren alleen familieleden en enkele vrienden van de legendarische oud-voetballer aanwezig.

Maradona, die van 1976 tot 1997 als speler actief was, wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden.