Justine Pelmelay met COVID19 benauwdheidsverschijnselen opgenomen in ziekenhuis

0

(Beeld: justinepelmelay.nl)

Justine Pelmelay (62) ligt in een Rotterdams ziekenhuis met COVID19 benauwdheidsverschijnselen. De songfestivalzangeres werd zondag met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Justine werd twee weken geleden al positief getest op het coronavirus.


“Waarschijnlijk heb ik het opgelopen in de supermarkt, want ik ben nergens anders geweest”, laat ze weten aan De Telegraaf.” Ze zou momenteel op de speciale COVID-afdeling liggen.

“We zijn meteen in quarantaine gegaan”, vertelt Justine. Ze was op dat moment bij haar partner John. “John heeft zich ook direct laten testen. Zijn uitslag was negatief, maar vijf dagen later bleek hij ook corona te hebben. Waarschijnlijk heb ik hem aangestoken. Terwijl ik behoorlijk ziek was, merkte John helemaal niets van het virus.”


“Tot afgelopen weekend, toen het met mij flink mis ging en ik met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht”, vervolgt ze. “Hij heeft zo goed voor me gezorgd. Ik ben flink ziek geworden. Ik moest vreselijk hoesten en ik had voortdurend koorts.”

In het ziekenhuis bleek de zangeres ook nog eens uitgedroogd te zijn. “Buiten dat ik zuurstof krijg toegediend tot het moment dat mijn longen weer volledig werken, lig ik ook aan het infuus met vocht. Hoewel het nog wel even zal duren voordat ik weer de oude ben, voel ik me sinds ik in het ziekenhuis lig wel weer wat beter,” zegt ze tegen de krant.