Josje (ex-K3): ‘Mondmaskers zijn niet alleen nutteloos, maar ook schadelijk’

0

Het aantal coronabesmettingen stijgt onrustbarend hard in Belgie. Vanaf volgende week wordt er dan ook een mondmaskerplicht ingevoerd in de twee laatste jaren van het lager onderwijs. En daar is Josje Huisman, ex K3-zangeres, niet over te spreken. “Het slaat helemaal nergens op. Mondmaskers zijn niet alleen nutteloos, maar ook schadelijk.”

De voormalige K3-zangeres Josje Huisman (35) uit haar ongenoegen op Instagram. “Ik hoor steeds meer verhalen van ouders die te horen krijgen op school dat hun kind vanaf 10 jaar al een mondmasker moet dragen. Ik heb echt een enorme hekel aan die mondmaskers, dus tja, als ze nu ook al kinderen gaan forceren… Je ziet hier niets over in het nieuws, maar toch gebeurt het stiekem. Vanaf 12 jaar is veel te jong.”


“Het slaat helemaal nergens op, maar vanaf 10 jaar gaat het steeds verder getrokken worden”, vertelt ze terwijl er “Mondmaskers zijn niet alleen nutteloos, maar ook schadelijk” bij het filmpje geschreven staat.

Josje trekt zich de kwestie ook omdat ze zich inzet voor ‘Hart voor onze Kinderen’, een initiatief waarbij stilgestaan wordt bij de gezondheid, rechten en vrijheden van kinderen en jongeren.


Josje (ex-K3): “Mondmaskers zijn niet alleen nutteloos, maar ook schadelijk”