Josje (ex-K3) is het zat: “Ga zoveel feesten als je wilt”

0

Josje Huisman, de ex K3-zangeres heeft op Instagram opnieuw een opvallende boodschap gedeeld. Ze heeft geen probleem met duizenden mensen die feesten in het Vondelpark, maar wel met het feit dat er zoveel afval achtergelaten werd.

De afgelopen dagen doken er heel wat foto’s en filmpjes op van een gigantisch feest in het Amsterdamse Vondelpark met duizenden bezoekers. Er werd geen afstand gehouden en van het dragen van een mondmasker was amper sprake.


Burgemeester Femke Halsema reageerde furieus met. “Dit is opnieuw een massale overtreding van de coronaregels. De aanwezigen tonen geen enkel respect voor iedereen in de stad die zijn best doet om meer besmettingen te voorkomen”, klonk het.

De voormalige K3-zangeres Josje Huisman (35) uitte op Instagram haar ongenoegen over het afval dat in het Vondelpark achtergelaten werd, maar had geen bezwaar tegen het feest. “Mannekes, even serieus: ga zo veel feesten als je wilt! Wees vrij en wees blij! Maar ruim wel je troep achter je op, hè. En als de prullenbakken vol zijn, neem je het mee naar huis en gooi je het in je eigen prullenbak”, schrijft ze.


In een tweede bericht gaat ze daar nog verder op in en uit ze haar afkeer tegenover mondmaskers. “Oké, ik begrijp dat het Vondelpark ontruimd is en dat het daarom lastiger is om je afval mee te nemen. Maar de zomer komt eraan en dit is niet bepaald nieuw in parken. Ik zie ook overal die stomme mondkapjes op straat. Het is gewoon storend. Op een gezicht en op straat”, klinkt het.

Het is niet de eerste keer dat Josje een opvallende uitspraak doet over de coronacrisis. In augustus van vorig jaar riep op om op straat te komen tegen de verstrengde coronamaatregelen. “Een avondklok. Verplichte mondmaskers. Je buren verklikken op aanraden van de politie… In Duitsland wéten ze dat het op die manier niet de goede kant op gaat. Wanneer staan we op in Antwerpen?”, klonk het destijds.