JORAN VAN DER SLOOT ruilt vanuit gevangenis moeder van zijn kind in voor jongere, knappere vriendin

0

Vanuit zijn Peruaanse cel heeft Joran van der Sloot nog geregeld dat hij gaat scheiden van Leidy Figueroa, de moeder van zijn dochtertje Dusha Trudie. Hij heeft namelijk een ’jongere en knappere’ vriendin in de gevangenis ontmoet. De uitlevering van Joran van der Sloot aan de Verenigde Staten is overigens begonnen. Hij zal daar terechtstaan voor het afpersen en oplichten van de ouders van de in 2005 spoorloos verdwenen Natalee Holloway.

Samen hebben Joran van der Sloot en de Peruaanse Leidy Figueroa een dochtertje van acht jaar, Dusha Trudie, vernoemd naar Trudie de oma van Joran. Joran, gaf in 2014 zijn jawoord en beloofde eeuwige trouw aan de destijds zeven maanden zwangere Leidy tijdens een ceremonie in de Piedras Gordas-gevangenis in Peru, het land waar hij achter de tralies zit voor de moord op Stephany Flores. De twee leerden elkaar ook kennen in de gevangenis, want de liefdesvonk sprong over in de Miguel Castro Castro gevangenis van Lima waar Leidy snoep en sigaretten verkocht aan de gevangenen. Sinds die tijd bezocht Leiday Joran twee keer per week.


Een jaar geleden kreeg zij van Jorans advocaat Maximo Altez te horen dat hij de taak had haar te vertellen dat zijn client van haar wilde scheiden, omdat hij opnieuw verliefd was geworden, nu op de 24-jarige Eva Pacohuanaco. Zij zou Van der Sloot drugs, 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana, hebben bezorgd in zijn Peruaanse gevangenis. Het leverde de Nederlander achttien jaar extra celstraf op bovenop zijn straf voor de moord op Flores.

Volgens advocaat Altez, zo vertelt hij in de Daily Mail, werd Leiday erg boos op hem toen hij vertelde dat Joran wilde scheiden. “Hoe kun je?!”, vroeg ze me. “Jij was de godfather van ons huwelijk.” Ondanks dat Joran Leiday dus de bons gaf zou ze hem nog altijd in de gevangenis bezoeken en ondersteunt Joran haar financieel voor het kind dat zij samen hebben.


Joran is in de nacht van vrijdag op zaterdag in alle vroegte vanuit de beruchte Challapalca-gevangenis in Peru naar een gevangenis in de hoofdstad Lima vervoerd. Volgens justitiebronnen in Peru wordt Van der Sloot over twee á drie dagen naar de Amerikaanse staat Alabama gevlogen waar hij de komende tijd terechtstaat voor het afpersen en oplichten van de ouders van de in 2005 spoorloos verdwenen Natalee Holloway.