JORAN VAN DER SLOOT riskeert 18 extra jaren in cel Peru: ‘Snoeihard bewijs smokkel cocaïne’

0

Joran van der Sloot (34) staat vandaag terecht in Peru terechtstaat voor betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel in en uit de gevangenis. Van der Sloot, in Peru al veroordeeld tot 28 jaar wegens moord, krijgt er mogelijk achttien jaar bij nu het Openbaar Ministerie in Peru zegt snoeihard bewijs tegen hem te hebben.

De ex-vriendin van Van der Sloot heeft bij het Peruaanse OM had verklaard dat zij in opdracht van Van der Sloot drugs heeft gesmokkeld voor hem. De ex sloot een deal met de aanklager en is in afwachting van het proces op vrije voeten gesteld.


Van der Sloot volgt het proces per videoverbinding. Hij ontkent zich aan smokkel te hebben schuldig gemaakt en noemt zich het slachtoffer van een complot.

Volgens het Peruaanse OM verkocht Van der Sloot, zo schrijft De Telegraaf, de naar binnen gesmokkelde kilo’s coke binnen de Juliaca-gevangenis. Ook zou hij coke in postpakketten met geïmpregneerde kleding weer naar buiten hebben gesmokkeld. Toen justitie de smokkel ontdekte, werd Van der Sloot weer direct overgeplaatst vanuit Juliaca naar de beruchte zwaarbeveiligde gevangenis Challapalca.


Volgende week is het zeventien jaar geleden dat Joran van der Sloot op Aruba Natalee Holloway ontmoette in een casino. De twee kwamen op het strand terecht en hadden, volgens Van der Sloot , seks waarbij Natalee onwel raakte en overleed. Joran liet haar lichaam in de zee verdwijnen, beweerde hij. Hij werd wegens gebrek aan bewijs nooit door de rechter veroordeeld.

Exact vijf jaar na de vermissing van Holloway vermoordde hij in Peru de Peruaanse Stephany Flores.
Na de moord vluchtte Van der Sloot naar Chili, waar hij na een klopjacht door de politie werd ingerekend en werd veroordeeld tot 28 jaar.