‘JORAN VAN DER SLOOT gaat alles vertellen over de vermissing van Nastalee Holloway en het afpersen van haar moeder

0

Joran van der Sloot gaat bekennen en alles vertellen over de vermissing van Nastalee Holloway en het afpersen van haar moeder. Tiener Natalee Holloway verdween in 2005 op Aruba. Van der Sloot wordt al jaren in verband gebracht met haar verdwijning.

Volgens Amerikaanse aanklagers wilde de Nederlander in 2010 250.000 dollar van moeder Beth Holloway om de locatie van het lichaam van haar dochter bekend te maken. Er werd 25.000 dollar voorschot betaald maar de ‘vindplaats’ bleek nep. Kort daarna vermoordde de Nederlander in Peru de jonge vrouw Stephany Flores. Het lichaam van Holloway is nooit gevonden.


Woensdag is er een nieuwe zitting in de zaak. De Telegraaf meldt dat er dan een deal wordt behandeld die de Amerikaanse justitie heeft gesloten met Van der Sloot. In ruil voor een lagere straf zou Van der Sloot alles moeten vertellen over de vermissing van Holloway en het afpersen van haar nabestaanden. Het zou gaan om een straf van twintig jaar.

Gaat de rechter woensdag akkoord met de deal dan wordt Van der Sloot terug gevlogen naar Peru, waar hij nog tot 2045 achter de tralies moet vanwege de moord op Stephany Flores en drugshandel vanuit de gevangenis.