‘Joran van der Sloot besmet met corona in gevangenis Peru’

0

Joran van der Sloot, veroordeeld voor de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores en verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005, is in de gevangenis in Peru besmet met het coronavirus.

De familie van Van der Sloot heeft om steun gevraagd bij de Nederlandse ambassade in Peru omdat er geen medische hulp voor hem zou zijn. Van der Sloot zou telefonisch aan zijn moeder hebben laten weten dat hij positief getest is en alle symptomen heeft. “Hij is er slecht aan toe en krijgt geen hulp van een dokter”, zegt een naast familielid van Van der Sloot tegen RTL Nieuws.


Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een hulpverzoek is gedaan bij de ambassade, maar volgens een woordvoerder is er niet veel te doen aan de gezondheidssituatie van een Nederlandse gevangene in het buitenland. Het is aan de Peruaanse gevangenis om de juiste zorg te verlenen.

Joran zit in Peru vast voor de moord in een hotelkamer op de Peruaanse Stephany Flores in 2010.  Van der Sloot wordt ook nog altijd in verband gebracht met de vermissing van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba op 30 mei 2005.


Natalee Holloway

Hoewel Van der Sloot nooit is vervolgd voor de verdwijning van Holloway, wil de Amerikaanse justitie hem vervolgen voor het afpersen van de moeder van het meisje. Joran vroeg aan de moeder 250.000 dollar. Hij wilde dan vertellen waar het lichaam van Natalee is en onder welke omstandigheden haar dochter is omgekomen.

Na zijn uitlevering Van der Sloot vermoedelijk terechtstaan in de VS voor de afpersing.