JORAN VAN DER SLOOT bekent: ‘Ik heb Natalee Holloway vermoord op het strand omdat ze geen seks wilde”

0

Achttien jaar na de verdwijning van Natalee Holloway heeft Joran van der Sloot tegenover de Amerikaanse justitie toegegeven dat hij het Amerikaanse meisje in 2005 op het strand van Aruba vermoordde. Joran wilde seks, maar Natalee weigerde. Toen Van der Sloot shaar leek te willen verkrachten, schopte Natalee hem hard tussen zijn benen. Van der Sloot ging hierna zo door het lint dat hij haar doodde.

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft de bekentenis de afgelopen maanden onderzocht en acht de ’biecht’ van Joran geloofwaardig. Een test met een leugendetector, die Van der Sloot vorige week onderging, is volgens de FBI een belangrijke indicatie dat de Nederlander dit keer de waarheid spreekt.


De Telegraaf schrijft dat vandaag, woensdag, Johans bekentenis onderdeel is van de rechtszaak in de Amerikaanse staat Alabama, waar Joran van der Sloot, maar ook de nabestaanden van Natalee Holloway aanwezig zijn.

In ruil voor zijn bekentenis én een schulderkenning van het afpersen van de nabestaanden van Natalee Holloway, zo schrijft De Telegraaf, krijgt Van der Sloot, als het aan de aanklager in Alabama ligt, een ’gereduceerde straf’ van twintig jaar. Als de rechter de deal vandaag goedkeurt, wordt Van der Sloot op korte termijn teruggevlogen naar Peru, waar hij nog tot 2045 achter de tralies moet vanwege de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores.


De geruchtmakende vermissingszaak, die Nederland en Amerika al jaren in hun greep houdt, is voor de FBI nu een moordzaak geworden, waar Van der Sloot in Amerika echter géén extra straf voor krijgt. De doodslag op Natalee vond op Aruba plaats. Omdat Joran daar nog verdachte is, heeft Amerika geen juridische mogelijkheden Van der Sloot te berechten.

De theoretische mogelijkheid bestaat dat Van der Sloot op Aruba wordt gedagvaard. Dan zal justitie op het Nederlandse eiland moeten bewijzen dat sprake is van moord (met voorbedachten rade) op Natalee Holloway in plaats van doodslag. De doodslag op Natalee is op Aruba verjaard.

Volgens De Telegraaf is Van der Sloot al in 2016 begon met het schrijven van een dagboek over zijn leven. I in het dagboek geeft Van der Sloot expliciet toe dat hij het dan 18-jarige meisje vermoordde en beschrijft hoe hij dat deed en haar lichaam wegmaakte. Het is exact dát verhaal dat Van der Sloot ook de FBI recent vertelde.

Het verhaal komt erop neer, zo schrijft de krant, dat Van der Sloot alleen met Natalee in de bewuste nacht op een Arubaans strand belandde. Joran wilde pertinent seks, maar Natalee weigerde. Toen Van der Sloot stevige drang uitoefende en haar leek te willen verkrachten, schopte ze hem hard tussen zijn benen. Van der Sloot ging hierna zo door het lint dat hij haar doodde. Aldus de lezing in zijn dagboek en bij de FBI.