Jonge vrouw die aangifte deed tegen MARCO BORSATO kan zelf óók nog vervolgd worden

0

De kans bestaat dat de jonge vrouw die de aangifte van ontucht deed waarvoor Marco Borsato voor de rechter moet verschijnen, ook zelf vervolgd wordt. Borsato deed december 2021 een tegenaangifte van smaad en laster en die is niet automatisch van de baan nu Marco voor de rechter moet verschijnen.

Marco Borsato moet voor de rechter verschijnen omdat hij verdacht wordt van het betasten tussen 2014 en 2019 van een nu 22-jarige vrouw. De moeder van die vrouw was jarenlang bevriend met Borsato en werkte voor zijn fanclub.


Nadat de eind 2021 ging spelen en de 22-jarige vrouw en haar moeder naar de politie stapten deden de advocaten van de zanger ook aangifte van o.a. smaad en laster en het doen van een valse aangifte. Die zaak is in behandeling bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De zaak van de aangifte tegen Borsato zelf wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie Midden-Nederland.

Nu het OM Midden-Nederland besloten heeft Borsato te vervolgen bestaat toch nog de kans dat de jonge vrouw ook vervolgd wordt. “Dat er samenhang is tussen beide zaken is evident, maar de beoordeling wordt wel separaat en zelfstandig gedaan. Uit het één (vervolging in Midden NL) volgt niet automatisch het ander,” laat het OM Noord-Holland weten. Het OM Noord-Holland zegt ‘zo spoedig mogelijk’ een beslissing te namen over het mogelijk vervolgen van de jonge vrouw


Borsato’s advocaat Knoops wil dat er onderzoek zou worden gedaan naar ‘de bron van de geruchten’ toen er in 2021 al verhalen rondzongen over Borsato’s gedrag.