JOKE BRUIJS zet noodgedwongen punt achter carrière: ‘Als gevolg van een beperking, heb ik last van mijn geheugen’

0

Joke Bruijs (71) zet noodgedwongen een punt achter haar carrière. “Als gevolg van een beperking, heb ik last van mijn geheugen,” zegt ze

In aanloop naar de première van de familiefilm Casa Coco vertelde Joke Bruijs langzaam een punt te willen zetten achter haar carrière. Maar nu blijkt, zo schrijft weekblad Privé vandaag in haar nieuwe nummer,  dat er nog iets anders speelt in het leven van de gevierde comédienne, waardoor zij aankondigde niet veel meer te zullen optreden: “Ik zal heus nog weleens ergens te gast zijn of een keer een liedje zingen, maar qua grote projecten is het wat mij betreft mooi geweest.”


Joke zegt in het weekblad: “Het heeft onder meer te maken met leeftijd en een hele trits andere zaken waar de medische wetenschap nog niet helemaal achter is. Als gevolg van die beperking, heb ik last gekregen van mijn geheugen en ben ik op een aantal zaken wat minder scherp geworden. Met mijn langetermijngeheugen is overigens niets mis. Verhalen en details van vroeger lepel ik nog met het grootste gemak op.”

“Zelf merk ik het ’t meest wanneer sommige dingen, zoals woorden, niet meer zo snel voorhanden zijn als vroeger. Ik reageer iets minder gevat, waardoor ik wat meer buiten de publiciteit wil leven. Uitzonderingen als de tv-programma’s Verborgen verleden en The roast of Famke Louise vond ik leuk om te doen, maar verder ga ik dat soort dingen voortaan liever uit de weg. Mijn afscheid van de showbizz is makkelijker te dragen dankzij de berg aan ervaring en herinneringen die ik met me meedraag. Professioneel heb ik dan ook geen wensen meer. Simpelweg omdat ik werkelijk alles waar ik ooit van droomde heb mogen doen. Ik kan met een trots gevoel terugkijken op behaalde successen. Natuurlijk speelt ook de diagnose een rol, maar het is wat het is. Ik kan er verder niet veel meer aan veranderen.”