JOKE BRUIJS: ‘Ik geloof niet in dat gelul dat je jong moet blijven (ik ben 70 en dat voel ik)’

0

In LINDA. deelt zangeres en actrice Joke Bruijs (70) haar visie op ouder worden. En die visie is opvallend nuchter. ‘Ik geloof niet in dat gelul dat je jong moet blijven. Ik ben 70 en dat voel ik.’

“Ik geloof niet in dat gelul dat je jong moet blijven. Ik ben zeventig en dat voel ik. Het lichamelijk verval hoort erbij, maar de ene dag heb ik het er moeilijker mee dan de andere. Op een gegeven moment merk je ineens: ik hoor er niet meer bij. Er wordt niet meer gefloten op straat en met jongelui voel je de generatiekloof. E


Ouder worden heeft volgens Joke ook zijn voordelen.  “Een voordeel is dat je milder wordt, méér weet en minder ambitieus bent. Toen ik door corona ineens niet meer kon optreden, vond ik dat eigenlijk wel best. Lekker thuis de open haard aan en een glaasje wijn erbij.”

Ze vervolgt: “Misschien is het mijn nuchterheid, maar ik ben nooit begonnen aan facelifts. Veel vrouwen doen tegenwoordig preventief al van alles, dus nog vóórdat de rimpels er zijn. Dat vind ik wel heel erg, hoor. En stel dat je je lippen had laten opspuiten en vervolgens twee jaar lang met een mondkapje hebt moeten lopen. Dan voel je je toch lullig? Zelf ga ik voor dat geld liever lekker uit eten. Is nog veel gezelliger ook.”