Johnny Kraaijkamp (66) wil geen vriendin ouder dan 35 jaar

0

Twee van exen klaagden Johnny Kraaijkamp aan wegens mishandeling, maar de acteur nu te zien Goede Tijden, slechte Tijden, werd nooit veroordeeld. Op dit moment gaat hij als single door het leven. Misschien ook wel omdat de 66-jarige Kraaijkamp liever geen vriendin heeft die ouder die de 35 jaar overstijgt. ´Kijk, mijn smaak is in de loop der jaren gewoon niet veranderd´.

Twee van zijn exen klaagden Johnny Kraaijkamp in het verleden aan wegens mishandeling. En dat is de 66-jarige acteur niet in de koude kleren gaan zitten, zo vertelt hij in Nieuwe Revu. ‘Dat heeft er bij mij ingehakt, ook wat de beroepsleugenaars in de blaadjes over me schreven. Dat heeft me de ogen geopend, waardoor ik voorzichtiger ben geworden. Ik zie tegenwoordig al gauw wat er mis is aan een betreffende dame. Een stabiele vrouw zien te vinden die een goed zelfbeeld heeft, dat is toch een zeldzaamheid.’ () ‘Ik ben twee keer vrijgesproken, en nooit veroordeeld geweest. Maar door het internet blijft het je achtervolgen, die onzin. Dat is vervelend, maar ik probeer er niet meer mee bezig te zijn.’


Kraaijkamp weet ook waarom zijn relaties altijd op de klippen lopen. ‘Omdat ik niet te regisseren ben, tenzij ik ervoor word betaald. Ik ben geen persoon die genoegen neemt met een situatie waarin je veel concessies moet doen. Of je maakt elkaar gelukkig, en daar moet je wel je best voor doen, of je gaat uit elkaar. Ik doe geen water bij de wijn, zo zit ik niet elkaar. Als ik mannen zie die zichzelf niet meer zijn in een relatie, die niet kunnen doen wat ze zelf willen, dan vind ik dat heel erg zielig. Ik hou van mijn vrijheid, en die vind ik belangrijker dan mijn behoefte aan geborgenheid.’

Wat het misschien voor Kraaijkamp ook wat moeilijker op de relatiemarkt maakt is, dat hij op  ‘veel jongere vrouwen valt’., waarbij de leeftijd van 35 jaar bij zijn partner, net als collega Maxim Hartman, de bovengrens is. ‘Nou, dat is waar. Kijk, mijn smaak is in de loop der jaren gewoon niet veranderd. Ik ben het zelden met Maxim Hartman eens, maar in dit geval wel.’


Waarom hij vrouwen maximaal 35 jaar prefereert. ‘Ik ben gelaserd, dus ik heb een scherp oog voor het uiterlijk. Maar dit is ook een onderwerp waarvan ik op mijn leeftijd denk: hebben mensen daar iets mee te maken?’

Overigens, zo vertelt Kraaijkamp in Nieuwe Revu, heeft hij op dit moment geen )jonge’ partner. ‘Niet dat ik weet, ik ben daar niet meer zo mee bezig. Alhoewel ik het gezellig zou vinden om de stoute schoenen aan te trekken en het weer eens te proberen, maar dan niet meer met samenwonen en dat soort gedoe. Dat is een gepasseerd station, heb ik het idee.’

 

Share.