Johnny Depp helpt Grieken en koopt eiland Stroggilo

0
(Beeld: CP)
Johnny Depp heeft een Grieks privé-eiland gekocht. Depp betaalde 4,5 miljoen euro voor het onbewoonde eilandje Stroggilo in de Egeïsche zee gekocht. Het eilandje ligt vlakbij het eiland Marathos (Dodekanesos) en meet slechts 0,2 vierkante kilometer.


Het eiland heeft 110 meter strand en is volgens de verkopende makelaar ‘uitermate geschikt voor privé-bewoning’. Op dit moment is overigens geen bebouwing op het eiland dat niet ver van het populaire Marathos, in de Egeïsche Zee ligt.

Steven Taylor, woordvoerder van Proto Organization die het eiland aan Depp verkocht, zegt dat de acteur niet de enige breoemdheid is die op het punt staat een eiland in Griekenland te kopen. Na de bijna grxit zijn de eilanden die te koop zijn fors in prijs gedaald. Ook het sterrenkoppel Brad Pitt en Angelina Jolie zou een eiland op het oog hebben, namelijk Gaia in de Ionische Zee.


Johnny Depp is momenteel in Australië voor de opnamen van de nieuwe ‘Pirates of the Caribbean’ film, maar zal eind juli afreizen naar zijn eiland.

Recent zette Johnny Depp zijn landgoed aan de Franse Côte d’Azur te koop gezet. De 52-jarige acteur vraagt ruim 23 miljoen euro voor het riante optrekje vlakbij het plaatsje Plan-de-la-Tour. Voor die 23 miljoen euro krijgt de koper tien gebouwen, waaronder een grote villa, meerdere gastenverblijven, een kapel, een cafeetje en een garage. Ook zijn er fonteinen, is er een olijvengaard, twee zwembaden en een skatepark.


Er zijn overigens op dit moment in Griekenland ongeveer 40 privé eilanden te koop. Veel kleine eilanden in Griekenland zijn privébezit, rijke families gebruiken ze als vakantieoord. Het beroemdste privé-eiland is waarschijnlijk Skorpios. Dit eiland in de Ionische Zee was ooit eigendom van de Griekse reder Aristoteles Onassis.

Hij trouwde op Skorpios met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de Amerikaanse president John F. Kennedy. In 2013 verkocht Onassis’ kleindochter Athina het eiland aan de dochter van een Russische oligarch.