JOHNNY DEPP deed bij AMBER HEARD wat JOHAN DERKSEN vertelde: ‘Ik herinner me dat ik niet wist of de fles die hij in me had gestoken gebroken was.

0

Lijkt het verhaal dat Johan Derksen vertelde dat hij een kaars in een dronken, bewusteloze, vrouw had gestoken inmiddels door hem verzonnen, Amber Heard (36) heeft het daadwerkelijk meegemaakt. Alleen was het geen kaars, maar een fles die ex-man Johnny Depp (58) in haar stak. “Ik herinner me dat ik niet wist of de fles die hij in me had gebroken was. Ik voelde geen pijn. Ik voelde niets.”

Op het proces dat haar ex-man Johnny Depp (58) tegen haar aanspande vertelde Amber Heard donderdag over over de dieptepunten van haar relatie met Johnny en de gewelddadige incidenten. Een van de dieptepunten was de dag dat Depp een fles in haar vagina stak.


Heard vertelde dat ze kort na haar huwelijk met Depp naar Australië afreisde, waar Depp verbleef voor opnames. Daar ontspoorde de situatie. De acteur wilde MDMA met haar nemen, vertelde ze. “Dat was het tegenovergestelde van wat ik wilde.” De twee kregen ruzie waar geweld aan te pas kwam. “Hij duwde me en ik schoof over de vloer”, vertelde ze. En ook: “Hij duwde me tegen de koelkast en nam me vast bij de keel.” Scheurde haar nachtjapon kapot, zodat ze naakt achterbleef. Slingerde verwijten naar haar hoofd. “Ik herinner me de scheldwoorden: hoer. Slet. Dikzak. Hij kneep in mijn nek. Hij zei: ‘Iedereen heeft me voor je gewaarschuwd. Niemand vindt je leuk. Ik wou dat ik nooit met je getrouwd was.’”

“Ik zag hém niet meer”, huilde Heard. “Het was zwart. Nog nooit in mijn leven ben ik zo bang geweest. Ik kon niet meer ademen.” Helemaal moeilijk kreeg ze het toen ze herinneringen ophaalde aan wat er daarna gebeurde. “Het volgende wat ik me herinner is dat ik over de bar lag. Ik dacht dat hij me sloeg. Ik voelde zo’n druk. Ik dacht dat hij me sloeg op m’n schaambeen. Ik voelde zo’n druk. Ik herinner me dat ik probeerde niet te bewegen. Ik herinner me dat ik de kamer rondkeek en alle gebroken flessen zag. Ik herinner me dat ik niet wist of de fles die hij in me had gebroken was. Ik voelde geen pijn. Ik voelde niets.”


“Hij zei dat hij me zou vermoorden”, vervolgde ze. “Opnieuw en opnieuw.” Volgens Heard bloedde ze ook uit haar vagina. “Ik dacht niet aan de pijn. Mijn hart was gebroken. Uiteindelijk besefte ik dat ik verwond kon zijn omdat ik bloedde. Maar ik overtuigde me ervan dat de fles niet gebroken was omdat het anders veel erger zou zijn. Ik was nét met hem getrouwd.”

De rechtszaak gaat maandag 16 mei verder.