Johnny de Mol over Gordon: ‘Ik heb hem nooit vertrouwd. Nu nog steeds niet, maar wel ietsje meer’

0

 

Wat er nu al twintig jaar geleden tussen Johnny de Mol en Gordon is voorgevallen dat De Mol nog altijd zegt ‘ik heb hem nooit vertrouwd. Nu nog steeds niet, maar wel ietsje meer’ het heeft hun relatie danig verstoord.


Desondanks vroeg Johnny de Mol Gordon om mee te doen aan het tiende en laatste seizoen van Waar Is De Mol?, vertelt de presentator vandaag in De Telegraaf.

“Hij heeft mij twintig jaar geleden onheus bejegend”, stelt Johnny, die verder niet over dat incident wil uitweiden. “Zonder nu in detail te treden: we hebben daarna wel samengewerkt, maar het heeft altijd in de weg gestaan en ik heb hem nooit vertrouwd. Nu nog steeds niet, maar wel ietsje meer, haha.”


Toch zijn de twee er volgens de presentator wel uitgekomen. “Het is uitgepraat en we hebben nu een veel oprechter contact”, zegt Johnny, die het in de aflevering met Gordon onder meer heeft over diens verslavingsproblemen. “Met hem ging ik naar A-Ameland, zoals hij het noemt. Daar heb ik gezien dat het afkicken een enorme strijd is voor hem. Ja, natuurlijk maakt hij eerst twee grappen voordat je door hem heen kan prikken, maar dat is wel gelukt.”

Voor ‘Waar is de Mol?’, dat vanaf vanavond iedere maandag op tv te zien is, is het tiende en laatste seizoen aangebroken. “Ik heb krokodillen gevangen en de amazone afgevaren met een kano,” vertelt Johnny de Mol (41), die het televisieprogramma de afgelopen vijftien jaar presenteerde, aan het ANP. Maar reizen is nu vanwege corona even lastiger en dus niet van deze tijd.

Corona is overigens niet de reden voor het einde van de reeks van Waar is de Mol?, waarvoor Johnny de Mol met BN’ers de afgelopen seizoenen de hele wereld afreisde, dat het nu in Nederland eindigt. “Dat hadden we eigenlijk al voordat corona uitbrak bedacht. Het is ook een mooie geste. Verre reizen zijn prachtig, maar we moeten ook ons eigen land waarderen.”

In de laatste afleveringen van Waar is de Mol? reist Johnny door heel Nederland. Hij legt bijvoorbeeld vanavond de Hunebed Highway af met Johan Derksen, die zelf in Drenthe is opgegroeid. Ook Sylvana Simons, Gordon en Sergio Herman zijn dit jaar in de reeks te zien.