JOHNNY DE MOL gooit handdoek in de ring: stopt met HLF8 na nieuwe beschuldiging

0

Johnny de Mol stopt met onmiddellijke ingang met zijn tv-programma HLF8 op SBS6 na een beschuldiging van seksueel misbruik. De tv-maker maakte dat zelf dinsdagavond aan het eind van het programma wereldkundig. De Mol ontkent de nieuwe beschuldiging, maar vindt ook dat het voor hem onmogelijk is om zijn werk als talkshowhost voort te zetten. “Het valt mij zwaar maar ik stap nu opzij om te werken aan mijn verdediging.”

Volgens RTL Boulevard kreeg De Mols advocaat Peter Plasman deze week een brief van een stichting tegen seksueel misbruik waarin opheldering wordt gevraagd over de beschuldiging van de vrouw die zegt een paar jaar geleden door De Mol te zijn gedrogeerd met ghb en daarna in een hotel door hem zijn misbruikt.


Plasman noemde de brief tegenover RTL Boulevard vaag. Hij ontkende met klem dat De Mol zich aan de vrouw heeft vergrepen. “Johnny de Mol heeft nimmer, waar dan ook ter wereld, een ander persoon met wat dan ook gedrogeerd en hij heeft ook nimmer iemand seksueel misbruikt.” Eerder werd bekend dat de ex-vriendin van De Mol hem beschuldigt van drie ernstige gevallen van mishandeling. De ex-vriendin, Shima Kaes, bleek daar in 2020 aangifte van te hebben gedaan. Ook in deze zaak ontkent De Mol.

De stichting tegen seksueel misbruik die De Mol nu om opheldering vraagt over de nieuwe beschuldiging, heeft nauwe banden met de juridisch adviseur die de ex-vriendin vertegenwoordigt in haar zaak tegen De Mol.