John van den Heuvel overwoog te stoppen na dood De Vries

0

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft zich na de moord op Peter R. de Vries in juli bewust op de achtergrond gehouden. Hoewel hij afgelopen weken dacht ‘ik ben er wel klaar mee’ zegt hij vandaag toch: “Nu ga ik de draad weer oppakken.”

Peter R. de Vries werd op 6 juli op straat in centrum Amsterdam neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard en overleed negen dagen later aan zijn verwondingen. “Ik heb de luwte opgezocht omdat ik er helemaal kapot van was, van wat er was gebeurd”, aldus Van den Heuvel op Radio 538 in de ochtendshow. “En nog, eigenlijk.”


De misdaadjournalist zegt dat hij altijd riep dat hij de leukste baan ter wereld te hebben, maar dat niet langer geldt. “De glans was er al een tijdje vanaf door het gedoe met beveiliging en bedreiging. En toen gebeurde dat met Peter, afschuwelijk en ontzettend verdrietig. Het heeft me diep, diep geraakt. Het was een gitzwarte zomer.”

Van den Heuvel is klaar om de draad weer op te pakken, hoewel hij toegeeft de afgelopen tijd weleens te hebben gedacht: ik ben er klaar mee. “Maar dan realiseer je je wel dat, als je nu het bijltje erbij neergooit, alles voor niks is geweest en zij hun zin hebben. Die lol gun ik ze niet.” Hij besluit: “We gaan door. Ik wil niet zeggen vrolijk, maar we gaan wel door.”