John de Mol koopt nieuw ‘speeltje’ van 50 miljoen en zet zijn oude vliegtuig te koop voor bijna 10 miljoen

0
Het nieuwe 'speeltje', de Falcon 7X
In 2001 betaalde John de Mol bijna 28 miljoen euro voor zijn eerste vliegtuig. Hij kocht, na het succes van Big Brother, samen met Joop van den Ende een Falcon 900. De privéjet met registratienummer PH-EDM, waarbij de laatste drie letters verwijzen naar Endemol, staat nu te koop voor net geen tien miljoen.


Na het succes van Big Brother koopt De Mol in 2001, samen met Joop van den Ende, zijn privévliegtuig, zodat hij zo zegt hij ‘tenminste onderweg kan roken’. Roken doet De Mol al een tijdje niet meer, maar desondanks heeft hij wel een nieuw privévliegtuig gekocht. Zijn oude plane, een Falcon 900 staat nu te koop voor € 9.8 miljoen en dat is inclusief video en dvd-speler.

Volgens Quote kocht hij voor 50 miljoen hij een Falcon 7X, de PH-TLP, waarbij de letters TLP voor Talpa staan. De oude Falcon biedt plaats aan maximaal 18 passagiers, terwijl De Mols nieuwe speeltje maximaal ‘slechts’ 12 passagiers kan vervoeren. De nu door De Mol gekochte Dassault Falcon 7X is Dassaults recentste privéjet en heeft een vliegbereik van 11 000 kilometer en kan dertien uren non-stop vliegen. Een stuk verder dan zijn oude Falcon 900 die ‘maar’ maximaal 8000 kilometer kon overbruggen.