John de Mol in een jaar 300 MILJOEN armer (Heineken-erfgenaam Charlene blijft met 13,5 miljard euro de rijkste Nederlander)

0

John de Mol mag dan in een jaar tijd 300 miljoen armer zijn geworden door minder scorende tv-programma’s op SBS, de zender die hij vorig jaar overnam. hij, hij is nog wel samen Joop van den Ende de twee rijkste bekende Nederlanders. Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken blijft met 13,5 miljard euro de rijkste Nederlander blijkt uit de Quote 500, de rijkenlijst van Nederland.

De Mol staat nu met een vermogen van 2,1 miljard euro op de achttiende plaats in de rijkenlijst van Nederland, de Quote 500. De Mol blijft wel de rijkste BN’er, hoewel dus een flink aantal plaatsen is gezakt. vorig jaar stond De Mol op de zesde plaats met een vermogen van 2,4 miljard euro.


Op de 24e plek staat tv-, film- en theaterproducent Van den Ende, met een geschat vermogen van 1,7 miljard euro. Hij is, met een gelijkblijvend vermogen, drie plaatsen gezakt. Op nummer 244 staat Reinout Oerlemans met 210 miljoen euro. Hij stond vorig jaar met een vermogen van 170 miljoen euro op nummer 279. Tijs Verwest, DJ Tiësto, neemt de 317e plaats in met 170 miljoen euro. Vorig jaar stond hij nog op plek 281.

Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken blijft met 13,5 miljard euro de rijkste Nederlander. De nummer 2 is nieuw: vastgoedondernemer Remon Vos (CTP) is goed voor 5,7 miljard. Hij heeft daarmee 100 miljoen meer dan de nummer 3: Randstad-oprichter Frits Goldschmeding.


Nederland telt meer miljardairs dan ooit, blijkt uit de jaarlijkse rijkenlijst van tijdschrift Quote. In de Quote 500 staan dit jaar 45 mensen met een vermogen van een miljard of meer. Samen bezitten de 500 rijkste Nederlanders 219,6 miljard, heeft Quote becijferd. Om dit jaar de lijst te halen, was meer geld nodig dan ooit tevoren. Alleen mensen met meer dan 110 miljoen euro in de zak doen mee.