Johan Derksen wordt bedreigd (Justitie heeft geen mankracht en geld voor zijn beveiliging…)

0

Johan Derksen is door de officier van justitie gewaarschuwd dat er een bedreiginkje in de lucht hangt. Volgens Derksen zei de officier van justitie hem dat er daar geen mankracht en budget was voor zijn beveiliging. “Vervolgens krijg je dan te horen: ‘Dat is werk-gelieerd. Wij hebben de mankracht niet en wij hebben het budget niet om jou te beveiligen.’

Johan Derksen wordt momenteel beveiligd, vertelde de 72-jarige voetbalanalyticus donderdagavond in De Oranjezomer. Niet door justitie, maar door beveiligers van zijn baas John de Mol. Over de inhoud van de bedreiging wil Derksen niet te veel zeggen. “Ik heb te maken met een bedreigingszaakje ten opzichte van mij”, vertelde hij.


Het is voor Derksen niet duidelijk waarom hij bedreigd wordt. Zelf rakelt hij wel even het incident met rapper Akwasi op, over wie hij vermeende racistische opmerkingen heeft gemaakt. Derksen uitte in het programma wel zijn verbazing dat het Openbaar Ministerie overweegt om wel de verdachten te beschermen die betrokken waren bij de vechtpartij met dodelijke afloop op Mallorca eerder deze maand. “Dan lees ik dat zeven klootzakken van rijkeluiszoontjes een jongen doodschoppen in Spanje. Die worden genoemd op sociale media en dat noemen ze dat meteen een hetze. En dan hebben ze wél mankracht en geld om die klootzakken te beschermen. Dan voel ik me geweldig voor lul staan. Ik vind het echt schaamteloos.”

Volgens de voetbalanalyticus wordt er gemeten met twee maten. “We gaan toch niet de daders beschermen omdat ze op sociale media worden afgemaakt. Wij worden na iedere uitzending op sociale media afgemaakt. Daar moet je mee leren leven.”


Derksen vindt het ook vreemd dat politici wel van zich laten horen als hij een grapje maakt over rapper Akwasi, maar nu angstvallig stil zijn. “Wat een kutland, dit is toch verschrikkelijk?” Bang is hij echter niet. “Ze kunnen mij alleen blij maken, maar niet bang.” Het is niet duidelijk waarom Derksen bedreigd wordt.

Het is niet voor het eerst dat er bedreigingen worden geuit richting de uitgesproken analist en mediapersoonlijkheid. In 2019 ontving Derksen doodsbedreigingen naar aanleiding van uitspraken over Turkije in Voetbal Inside.