Johan Derksen stopt met televisie maken (en zijn snor gaat eraf!)

0

Johan Derksen stopt met televisie maken. Dat staat in zijn biografie ‘Derksen’ die zaterdag verschijnt. “,Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat.’’

Derksen kondigt zijn tv-afscheid aan in een interview met het AD.  Hij heeft nog tot half 2022 een contract bij Talpa, waar hij samen met Wilfred Genee en René van der Gijp het programma Veronica Inside maakt.  Veronica Inside is tijdens het EK voetbal dagelijks op televisie en dan volgt er voor Derksen nog één gewoon seizoen van het programma.


“Kan ik me prima voor opladen hoor, geen probleem, maar daarna is het over. Ik ga het niet missen. Natuurlijk, iedereen die op tv verschijnt, is ijdel en hebberig. Maar ik heb zoveel andere leuke dingen te doen. Ik ga het niet missen. Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat,” zegt Derksen.

Derksen zegt het in het AD ook: “Toen er vorig jaar niet meer gevoetbald kon worden vanwege corona, hebben wij de uren op tv gewoon volgeluld over de actualiteit van de dag. De directie van Talpa zag dat als een kans en wilde dagelijkse een show, na de Meilandjes. Ik zag dat zitten. Ik ben wel een beetje klaar met dat geouwehoer over Messi en Maradona. Alles wat gebeurt, is voorspelbaar.”


“Maar René van der Gijp vond vijf avonden te veel en Wilfred Genee vond plotseling dat radioshowtje zo leuk. Ik vind het weerzinwekkend wat ze daar doen. Met ongelooflijke kutmuziek, Boulevard-achtige onderwerpjes en twee volwassen mensen die twee uur lang om Wilfred zitten te lachen. Maar goed, dat is zijn keus. Maar dan wordt het voor mij tijd om te stoppen. Ik heb geen zin meer om door te kabbelen.”

Derksen wilde al stoppen na de rel die ontstond nadat hij een opmerking maakte over rapper Akwasi die hij vergeleek Zwarte Piet, maar Talpa-baas John de Mol hield Derksen aan zijn contract.

In de biografie, die zaterdag verschijnt en is geschreven door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, valt ook te lezen dat Derksen de schaar laat zetten in zijn kenmerkende snor.  De afspraak met zijn kapper is al gemaakt. “Ik ben zo ontzettend herkenbaar. Overal waar ik kom, beginnen ze tegen me aan te ouwehoeren. Ik snap dat. En als je zo graag met je kop op televisie wilt, moet je dat ook accepteren. Maar het lijkt me ook fijn om straks helemaal niet meer herkend te worden.’’