Johan Derksen over tv-plannen ‘walgelijke’ Rachel Hazes: ’Ik lever mijn paspoort in als Rachel Hazes een reallifesoap krijgt’

0

Johan Derksen heeft in talkshow DE Oranjezomer zijn afschuw geuit over de graaiende weduwe Rachel Hazes die nog maar eens zou willen cashen cashen met een eigen reallifesoap. “Wat een bagger”, zegt Derksen. “Ik lever mijn paspoort in als dat doorgaat. Dan moeten wij waarschijnlijk later beginnen, want dát gaat voor.”

De ’soapkutzooi’, zoals Derksen de soap met de weduwe van André Hazes in de hoofdrol noemt wordt gemaakt door Vincent TV Producties, bekend SBS6-kijkcijferhit Chateau Meiland. Maar dat maakt Derksen niet uit. Hij ziet de soap niet zitten.


“Kijk, die ouwe Hazes had een strot en dat is de grootste volkszanger die we ooit hebben gehad. En zij (Rachel, red.) is niet te benijden, want zij is door twee hysterische ouders min of meer uitgehuwelijkt aan die Hazes. Maar nu, sinds de dood van Hazes, exploiteert ze de rol van ’de rouwende weduwe’. De eeuwig rouwende weduwe. En ze lijdt aan zelfoverschatting. Want ze denkt dat dat hysterische gedrag van haar, met die kinderen, interessant is voor de mensen. Dat is een misvatting. Het is walgelijk.”

Johan: “De ouwe Hazes kon ik wel hebben. Maar die famílie… Die kleine (André Hazes jr.) kan niet zingen, maar die hangt nu ook de zanger uit. Die dochter (Roxeanne, red.) kan ook niet zingen, maar die is ook zangeres. En zíj (Rachel, red.) weet van gekkigheid niet wat ze moet doen om in de publiciteit te komen.”


“Prima ingrediënten voor een reallifesoap”, vindt presentator Genee. “Als er zo veel smakeloze mensen zijn in dit land dat een zender dit gaat uitzenden, dan schaam ik me dood dat ik Nederlander ben”, repliceert Johan Derksen.