JOHAN DERKSEN: ‘Eva Jinek is een oncollegiaal loeder’ (Bij naborrel laatste Jinek zei ze: ’toch maar mooi Vandaag Inside van de televisie gekregen’)

0

Johan Derksen noemde Eva Jinek ‘een oncollegiaal loeder’. En toen moest de uitzending van Vandaag Inside donderdagavond nog beginnen…

Johan legde in de uitzending uit dat hij die stevige bewoordingen had gebruikt omdat hij van twee medewerkers van Vandaag Inside hoorde dat Eva Jinek zich ongepast had uitgelaten over Vandaag Inside. Bij de naborrel van de laatste Jinek-uitzending zou de presentatrice op tafel zijn gesprongen en daar enthousiast in de microfoon hebben geroepen dat ze ’toch maar mooi Vandaag Inside van de televisie hadden gekregen’.


Derksen: “Een redactielid van ons was samen met Eus aanwezig bij de laatste uitzending van Jinek. Dat was op vrijdagavond. Toen waren wij net gestopt. Jinek gooit na de uitzending altijd wat pils naar binnen, die is op het toneel gesprongen en heeft daar staan dansen en schreeuwen in de microfoon van: ‘Wij hebben dat Vandaag Inside toch maar mooi van de buis gekregen!’ Dan denk ik: ja, dan ben je toch een eng mens als je zoiets doet? Dat is daadwerkelijk gebeurd, ja. Ik heb twee getuigen die erbij geweest zijn. Misschien had ze die over het hoofd gezien. Dan denk ik: maak jij je nou zorgen over je kijkcijfers, maar niet over ons.”

De mannen van Vandaag Inside waren toch al niet blij met Eva nadat ze in een uitzending aan gasten had gevraagd of het niet goed zou zijn als adverteerders zouden weglopen bij het programma. Dit natuurlijk in de nasleep van de kaarsenrel.


Volgens René van der Gijp reageerde Jinek zo enthousiast op het (tijdelijke) verdwijnen van Vandaag Inside omdat haar eigen kijkcijfers te wensen overlieten.