JOHAN DERKSEN clasht óp tv met ANGELA DE JONG: ‘Denk je dat ik me iets van jou aantrek?

0

(Beeld: SBS/William Rutten)

AD’S Angela de Jong moet niet denken dat Vandaag Inside-boegbeeld Johan Dersken zich ook maar iets aantrekt van haar mening over hem. “Denk je dat ik me iets van jou aantrek? Ben je gek!”


Tv-columniste Angela de Jong schoof dinsdagavond maar weer eens aan bij Vandaag Inside en zei het jammer te vinden dat de heren aan tafel altijd menen te moeten reageren op de mening van anderen in plaats van gewoon te doen waar ze zelf zin in hebben. Reden voor Johan Derksen om De Jong eens de waarheid te vertellen: “Denk je dat ik me iets van jou aantrek? Ben je gek!”

Johan Derksen vindt het ook niet Angela’s zaak om hem ijdelheid te verwijten. “Ik zou het wel ongepast vinden als Angela mij ijdelheid zou verwijten. Angela draaft overal op en ik zit alleen hier.” Angela op haar beurt: “Maar jij dan weer elke avond en ik niet elke avond. We houden elkaar lekker in evenwicht, denk ik.”


Derksen repliceert met: “En ik voel me helemaal geen boegbeeld van het vrije woord, ik geef slecht m’n mening. En ijdelheid, daar heb ik m’n zakken van vol. Ik zal je eerlijk vertellen, Angela, ik zit hier om één reden: de poen. Ik heb drie kinderen die dezelfde problemen hebben als alle jonge mensen in Nederland. Omdat ik hier zit kan ik ze alle drie helpen met een huis kopen.”

Aanleiding voor het gesprek zijn de uitspraken van Telegraaf-journalist Jordi Versteegden, die de ruzie tussen Derksen en Eva Jinek “kinderachtig” noemt. Derksen heeft professionele hulp gezocht, biecht hij op en vertelt ook dat Versteegden naar hem belde met de vraag hoeveel ton hij erbij had gekregen van John de Mol. Volgens Derksen is Versteegden “een brutaal aapje”: “Pleur jij op, joh!”