BINNENKIJKEN – Johan Cruyff koopt voor drie miljoen euro vakantiehuis op Ibiza

0
Volgens Diederick van Manen, de verkoper van de villa, en het management van Cruijff is het vastgoednieuws dat Cruyff een vakantiehuisje van 3 miljoen op Ibiza zou hebben gekocht ‘de grootst denkbare onzin’. Merkwaardig, want het was Van Manen zelf die het nieuws naar buiten bracht…

Architect en uitvoerder van het project Dita Estate op Ibiza, de gated community waar Johan Cruyff een villa van drie miljoen zou hebben gekocht, Diederick Van Manen, zegt op het nieuws dat Hollywood Huizen zondag naar buiten bracht tegen het AD: “Het klopt dat ik de architect ben van een complex van in totaal 12 luxe villa’s. Die van Johan zou er één van zijn, maar dat is absoluut onwaar. Ik weet exact wie de nieuwe eigenaars van die panden zijn, maar Cruijff zit daar echt niet bij. Sterker nog, er is met hem zelfs nog nooit contact geweest”.
Wie de villa’s dan wel hebben gekocht, wil Van Manen tegen het AD niet zeggen. “Ik heb iedereen honderd procent geheimhouding beloofd”.

00cryuffMerkwaardig want in een vraaggesprek met het blad Joie de Vivre zei hij bij de start van het project nog dat Johan Cruyff er al een gekocht had. Een bewering die hij later herhaalde in het Engels/Spaanstalige blad BMI, waar Dita Estate een advertorial had gekocht om haar waar aan te prijzen. Daarin werd nogmaals beweerd dat Cruyff als eerste zijn handtekening had gezet.


oocruyff01De villa van Cruyff, waar een prijskaartje van bijna drie miljoen euro aan hangt, ligt in het Dita Estate gesitueerd in de heuvels rond het plaatsje Jesus op Ibiza. Wie er een kijkje wil gaan nemen komt bedrogen uit, want het 38.000 m2 grote terrein is compleet ommuurd.

Bovendien is er 24 per dag een bewakingsdienst actief op en rond het terrein. Het overige personeel van Dita Estate heeft als taak de bewoners alles uit handen te nemen, zodat die slechts hoeven te genieten van hun rust.


De vermeende villa van Cruyff heeft, net als de overige 11 huizen, een eigen zwembad en een outdoor spa. Aan ruimte hebben is er ook geen gebrek. De villa heeft bijna 1000 m2 leefruimte. En dan is zijn villa ook nog eens omringd door prachtig aangelegde tuinen met mooie voetpaden, palmbomen en sferische verlichting.

Architect Diederick van Maren haalde in 2012 bij het tekenen van de villa’s zijn inspiratie uit zijn vele reizen, zijn fantasie en natuurlijk uit het prachtige en inspirerende eiland Ibiza. Een jaar later werd begonnen met de bouw van het twaalftal exclusieve villa’s. Cruyff was, volgens architect Van Maren, de eerste die zijn handtekening zetten onder een koopcontract.

Interieurarchitect van de sterren Eric Kuster verzorgde de inrichting en dat resulteerde in vloeren en muren van warm natuursteen en qua apparatuur alleen het beste van het beste. Zo heeft de villa een luxe Bulthaup-keukens met apparatuur van Gaggenau. De state of the art-geluidsinstallatie is van Bose. Kuster koos voor speelse kunst aan de muur die het interieur lichter maakt.

Cruyff zou zich het luxe vakantiehuisje op Ibiza overigens makkelijk kunnen permitteren. Zo heeft hij zijn naam verbonden aan een lifestyle-lijn, Cruijff Classics, die alleen al goed zou zijn voor een omzet van tegen de €10 miljoen. Ook het ambassadeurschap van de Postcode Loterij legt de oud-voetballer geen windeieren. En ook zijn Cruyff Institute, waar hij voetballers opleidt tot managers, draait een miljoenenomzet.