Johan Boskamp over de rel bij ‘Veronica Inside’: “Ik heb al veel ruzietjes meegemaakt, maar dit is ongezien”

0

Sinds een week leven Gijp en Derksen op voet van oorlog met presentator Wilfred Genee. Jan Boskamp, een ander belangrijk gezicht van Veronica Inside, denkt dat het afgelopen is met het programma. De huidige onenigheid is volgens hem anders dan voorgaande akkefietjes. “Ik heb al veel ruzietjes meegemaakt, maar dit is ongezien.’’

Boskamp in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws: “Afgelopen maandag is het ontploft”, aldus Jan, verwijzend naar de speciale uitzending over racisme waarin Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen in gingen op de ophef die was ontstaan nadat Derksen rapper Akwasi in verband had gebracht met Zwarte Piet. Genee, die normaal graag controversiële uitspraken uitlokt, was maandag juist vrij hard tegen Derksen. Hij en Van der Gijp baalden daarvan en stelden niet meer met hem te willen werken.


“Ik vrees dat het over is,” reageert Boskamp. “Dit is niet gespeeld, hoor. Ik heb al veel ruzietjes meegemaakt, want meestal zit ik er middenin, maar dit is ongezien. Die drie zijn niet de beste vrienden, maar ze weten wat ze aan elkaar hebben. Ik denk niet dat ze nog samen op vakantie zullen gaan.”

Boskamp denkt ook dat er te veel is gebeurd om nog door te gaan. “Maandag is normaal gesproken hun laatste show van het seizoen, maar er is mij nog niets gevraagd naar volgend jaar toe. Met de coronatoestanden zat ik er de laatste tijd minder,”
zegt hij.
“De kracht van het programma is dat niets wordt voorbereid. Alles kan en alles mag, dat maakt het heel erg spontaan. En natuurlijk worden er eens mensen op hun pik getrapt, dat hoort erbij. Dat is humor, dat is dollen. Ik ben vaak genoeg het slachtoffer en dan zit je daar voor Jan Lul. Als iedereen vanaf nu op z’n hoede moet zijn, dan verliest het programma z’n charme.”


Net als Derksen vindt Boskamp de boycot door Oranje-internationals naar aanleiding van Derksens opmerkingen overigens onzin. “Als de spelers van Oranje toch zo graag een statement willen maken, dan hoop ik ook dat ze het WK in Qatar boycotten. Want daar nemen ze een loopje met de mensenrechten.”

De veelbesproken ‘Veronica Inside’-analisten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp waren gisterenavond gewoon weer samengekomen om over voetbal te praten. In Dordrecht verzorgden de drie een praatshow, waarvoor ze maanden geleden geboekt werden door de businessclub van FC Twente. En dat deden ze alsof er niets aan de hand was.

Volgende week staat de laatste reguliere uitzending voor de zomerbreak gepland. Wesley Sneijder is daarin te gast en zender Talpa liet al weten dat de aflevering voorlopig gewoon doorgaat. Maar Johan Derksen denkt daar toch anders over, zo zei hij vandaag. “We hebben John de Mol gevraagd om de uitzending te schrappen”, zegt Derksen bij De Telegraaf.