BINNENKIJKEN in de MAD DOG RANCH van wijlen Joe Cocker die bijna twee na zijn dood nog altijd niet verkocht is

0
Het sterfhuis van zanger Joe Cocker staat, bijna twee jaar na zijn dood nog altijd te koop. Vandaag precies een jaar geleden zou het geveild worden, maar die veiling werd op het laatste moment afgeblazen omdat zich een koper gemeld had. Maar die koper bleek achteraf geen geld te hebben. April 2014 zette Joe Cocker nog zelf zijn boerderij in de buurt van het plaatsje Crawford in Colorado, waar hij maandag 22 december 2015 aan de gevolgen van longkanker op 70-jarige leeftijd stierf, te koop voor €5.85 miljoen. Na zijn dood verlaagde weduwe Pam Coker de vraagprijs naar $4.95 miljoen. Voor dat bedrag is de ranch nog altijd te koop.

Direct na de dood van de legendarische zanger vatten fans het plan op om van de boerderij een museum te maken, maar dat plan liep spaak bij gebrek aan geld. Cockers weduwe Pam wilde snel van het doodshuis van haar man af en deed bijna een miljoen dollar af van de originele vraagprijs. Maar ook toen daagde er geen koper op, dus werd besloten het huis op 1 september 2016 op de veiling te brengen. Die veiling ging niet door omdat er zich een koper meldde. Maar na maanden bleek dat die geen geld genoeg had om de koopsom te betalen.


April 2014 zette Joe Cocker nog zelf zijn boerderij in de buurt van het plaatsje Crawford in Colorado, waar hij maandag 22 december 2015 aan de gevolgen van longkanker op 70-jarige leeftijd stierf, te koop. Die boerderij had hij Mad Dog Ranch genoemd, vernoemd naar zijn album Mad Dogs and Englishmen. Cocker kreeg de bijnaam Mad Dog in Australië nadat hij was betrapt op het bezit van wiet.

De laatste jaren woonde hij met zijn vrouw Pam op de afgelegen boerderij, waar hij vaak ging vissen en lange wandelingen maakte op het bijna 1500 vierkante meter grote terrein. Begin 2014 werd zijn gezondheidstoestand zo slecht dat van vissen en wandelen geen sprake meer kon zijn. Cocker zette de boerderij dan ook te koop omdat hij in Crawford kleiner wilde gaan wonen. Het runnen van de boerderij was hem en zijn vrouw Pam onmogelijk geworden.


De, rookvrije, boerderij heeft negen slaap-en badkamers, een volledig ingerichte designkeuken, bibliotheek, serre, een muziekkamer en beschikt over een groot terras met prachtig uitzicht op de vulkanische Needle Rock. Ook is er een snookerkamer, waar Cocker vaak toernooien speelde met zijn vrienden.

Buiten veel aantrekkelijke waterpartijen, een zwemvijver, een buitenmanege en een grote schuur.