Jochem Myjer deelt mail Bram van der Vlugt: ’Lieve jongen, ik over leef dit wel’

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Jochem Myjer kreeg nog maar vorige week een bericht van de vandaag aan de gevolgen van corona overleden Bram van der Vlugt (86). Daarin schrijft de man die bijna 20 jaar Sinterklaas speelde: ’Lieve jongen, ik over leef dit wel.”

“Jouw stem en voorkomen is voor mijn generatie maar ook voor vele andere generaties diep verankerd in onze fijnste jeugdherinneringen in December, de Intochten en pakjesavonden”, zegt Myjer over Van der Vlugts rol als ’adviseur van de sint’. “Waanzinnig bedankt daarvoor.”


Myjer had recent nog contact met Van der Vlugt. “Vorige week mailde je nog : ’Lieve jongen, ik over leef dit wel. Met een bewuste spatie tussen die twee woorden”, aldus de cabaretier. “Jij over leeft sowieso alles, lieve Bram, want Sinterklaas is onsterfelijk.”

De 43-jarige cabaretier zegt Van der Vlugt voor het eerst te hebben ontmoet in 1986 bij zijn eerste landelijke Sinterklaasintocht. “Omdat ik de burgemeester van Zutphen persoonlijk kende, mocht ik als klein jongetje van 9 bij jouw eerste intocht jou van dichtbij een hand geven en welkom heten in onze Hanzestad. Zelden zo gebibberd in m’n leven. In 2010 in Harderwijk bij jouw laatste intocht mocht ik als Piet, jouw knecht, naast je op de pakjesboot staan. Alsof het zo moest zijn. Jij vond dat altijd een mooi verhaal. Ik ook.”


Share.