BINNENKIJKEN – Grappenmaker JANDINO koopt villa voor 2 miljoen in omheind park omdat hij handtekeningenjagers zat is…

0
Grappenmaker Jandino woont sinds kort in Nieuwerkerk aan de IJssel in een villapark dat niet toegankelijk is voor buitenstaanders. Volgens Jandino moet hij wel verhuizen naar een ‘gated community’ omdat er bij zijn oude huis dagelijks handtekeningenjagers aanbelden. Dus telde hij bijna twee miljoen neer voor een villa met eigen eiland van 4000m2 en rondom het villapark hoge bomen en grachten om te voorkomen dat buitenstaanders het park betreden.

Jandino woont tegenwoordig in een ‘gated community’. Slechts toegankelijk via een poorthuis zodat er controle is wie villapark Ringvaertstate in- en uitkomt. In Zuid-Afrika en landen in Midden-Amerika mogen gated communities, vaak inclusief gewapende bewakers, de normaalste zaak van de wereld in ons land is de plek waar Jandino nu woont eerste gated community van Nederland. Het is de plek waar cabaretier Jandino voor bijna twee miljoen een van de twaalf ‘woonkluizen’ gekocht heeft. Het is overigens een gated community zonder gewapende bewakers, er zijn wel hoge bomen, hekken en grachten om te voorkomen dat buitenstaanders het park betreden.


Volgens Jandino was het noodzakelijk om te verhuizen naar een beschermde omgeving omdat er bij zijn oude huis in Ridderkerk veel handtekeningjagers aan de deur kwamen. “Bij mijn oude huis kwam iedereen aan de deur, mensen die ik helemaal niet kende. Er werd dagelijks wel tien tot vijftien keer aangebeld. Dan wilden de mensen gewoon even met me praten. Dat was heel vervelend voor mijn vrouw en kinderen. Het gaat erom dat mijn kinderen nu in een beschermde omgeving wonen,” vertelde hij recent. Zijn twee kinderen, Elijah (5) en Amy-Lee (1) kunnen nu onbezorgd op straat spelen, want autoverkeer is er bijna niet omdat het park alleen toegankelijk is voor de 12 huiseigenaren.

Jardiono woont in een van de drie uitermate exclusieve villa’s met Frank LIoyd Wright signatuur. Een woning ook met een eigen eiland van 4000m2 met toegangsbrug. Binnen is het al even ruim met een living van 180 m2. Er is ook een aparte eet- en tv-kamer, inpandige garage en extra grote woonkeuken van 74 m2. Op de begane grond ook een slaap- en badkamer. Op de eerste verdieping vier zeer ruime slaapkamers en twee aparte badkamers. De zolderverdieping biedt een zee aan bergruimte. De gehele villa is voorzien van vloerverwarming en standaard voorzien van een domotica systeem. Dus kan Jandino de zonwering, gordijnen, verwarming en ventilatie bedienen met zijn smartphone.


Bij Ringvaartstaete is er natuurlijk veel aandacht besteed aan veiligheid. Zo is er 24/7 camerabeveiliging, is het villapark enkel toegankelijk voor bewoners en hun gasten en hebben de villa’s zelf het Politiekeurmerk.
Bij de start van de bouw van het park, in 2014, was de kritiek groot.

De plaatselijke PvdA eiste dat de ontwikkeling van de ‘gated community’ zo snel mogelijk zou worden stopgezet, omdat het slecht voor de gemeenschap zou zijn. Rijke(re) mensen moesten volgens de partij integreren, net als mensen uit het buitenland.

Jandino Asperaat trok zich van die kritiek niets aan en kocht de grootste woning in de ‘gated community’. Dat bijna miljoen kan hij ook best betalen, want naast zijn tv-contract bij RTL 4 zit Jandino gaat hij gaat een vervolg maken op zijn filmhit Bon Bini Holland. De eerste Bon Bini Holland was vorig jaar de op één na best bezochte Nederlandse film. En dan staat Jandino ook nog als zijn typetje Judeska in het theater met de nieuwe klucht Van je familie moet je het maar hebben.