JINEK van miljoen bij RTL naar ‘gigantisch salaris’ bij AVROTROS

0

Eva Jinek – Foto: RTL/William Rutten)

Eva Jinek, bij RTL goed voor een miljoen, verdient naar eigen zeggen bij de AVROTROS “een gigantisch salaris”. Er is, volgens Jinek, geen sprake van een salarisconstructie zoals eerder werd gesuggereerd. “Ik krijg van niemand anders dan de AVROTROS geld.”


Jinek ruilde begin dit jaar RTL in voor de AVROTROS. Daarbij zou ze er tonnen in salaris op achteruit gegaan zijn. Al snel gingen er geruchten over salarisconstructie, waarbij Jinek ook via een eigen bv extra inkomen zou generen boven de maximaal 233.000 euro die ze bij de publieke omroep zou verdienen. AVROTROS ontkende dat. En dat doet Jinek nu ook.

“Het was ook een onwerkelijk salaris, dat is ook gewoon zo. Het was fantastisch”, zegt Jinek in het programma Roos op NPO Radio 1 over haar tijd bij RTL. “Maar het salaris dat ik nu krijg is nog steeds een gigantisch groot salaris. En ik krijg een ander soort leven dat voor mij veel beter past.” De talkshowpresentatrice zegt het belangrijk te vinden om meer tijd met haar man en kinderen door te brengen. “Voor mij is het een no-brainer.”


Jinek begint na de zomer met haar talkshow, die om 19.00 uur begint. De show is dan vier dagen per week, acht maanden lang te zien. “Ik ben niet iemand anders geworden. Ik ben dezelfde journalist die ik altijd ben geweest. Ik hou van mooie gesprekken die iets langer duren dan in mijn talkshow de afgelopen jaren.”