JETT REBEL: ‘Stoppen met drugs was mijn beste beslissing ooit’

0

(Beeld: CP)

In 2014 verscheen het eerste album van Jett Rebel, zijn tienjarig artiestenjubileum viert hij volgend jaar met een concert in Paradiso. En dat komt er omdat Jett besloot te stoppen met verdovende middelen te gebruiken. ‘Stoppen met drugs was mijn beste beslissing ooit’


In een interview met Het Parool vertelt de artiest dat stopen met drugs de “beste beslissing” is die hij ooit heeft genomen. Jett Rebel heeft nu al 7,5 jaar geen drugs meer gebruikt.

“Het was een donkere periode geweest. Ik was suïcidaal”, vertelt de zanger in de Amsterdamse krant over het moment dat hij besloot te stoppen. In die periode zag hij drugs en alcohol nog als een houvast. “Nu weet ik: het was gewoon vluchten, jezelf verdoven om maar niet geconfronteerd te hoeven worden met de grote vragen in je leven.”


Maar mensen om Jett Rebel maakte ich zorgen, waarop de zanger actie ondernam. “Uiteindelijk kreeg ik een afspraak bij een verslavingsarts. De dag voor ik erheen ging, wist ik: morgen hoor ik dat ik met alles moet stoppen. Toen heb ik me nog een laatste dag helemaal sufgeblowd en heb ik vervolgens alle wiet die overbleef in brand gestoken.”

Sinds die dag heeft Rebel nooit meer gebruikt. “Ik heb niet één terugval gekend. Maar ik weet: ik kan nooit meer verantwoord gebruiken. Ik blijf diep van binnen gewoon verslaafd.”

In 2014 verscheen het eerste album van Rebel. Hij viert zijn tienjarig artiestenjubileum met een concert in Paradiso. “Geweldig, maar van ouder worden ben ik geen fan. Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het voelt alsof ik door mijn verslaving jaren hebt gemist.”