Jet, de vrouw van ROB DE NIJS: ‘Zijn einde nadert’

0

Rob met vrouw Henriette (foto: Frans van Zijst)

Volgens zijn vrouw Jet, de vrouw van rob de Nijs ziet zijn einde naderen.  De gezondheidstoestand van de zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, gaat steeds verder achteruit.


De gezondheid van Rob blijft achteruitgaan vertelt Jet, die al dertig jaar samen is met Rob de Nijs, aan Weekend. “Het is aanpoten. Rob wordt natuurlijk wat minder mobiel, dus ik moet wel de handen uit de mouwen steken. Maar hij is het meer dan waard om dat voor te doen. Hij is een lief mens, dus ik doe het graag voor hem.”

Rob en jet leven inmiddels bij de dag. “De kans is natuurlijk groot dat er een afscheid gaat komen. Niemand kan in de toekomst kijken, eigenlijk zouden we allemaal zo moeten doen, leven alsof het je laatste dag is”, zegt Jet die beseft dat het levenseinde van haar Rob in rap tempo nadert. “Ik sta daar liever niet bij stil, want dat is niet lekker leven. Dus dat doen we ook zo min mogelijk.”


Lichamelijk gaat Rob de Nijs hard achteruit. “Hij loopt niet meer en staan wordt ook moeizamer, dus dan kun je het wel een beetje bedenken”, aldus Jet, die ook nog maken heeft met een moeder die ziek is. Haar moeder is 93 en lijdt aan alzheimer. “Tot vorig jaar woonde ze nog thuis en was ik daar veel. Dat zou ik nu niet meer kunnen, in combinatie met de zorg voor Rob. Mijn vader is nu ook net verhuisd naar een verzorgingstehuis. Het is zorgen voor Rob, zorgen dat mijn vader het goed heeft… Mijn moeder zit nu wel goed, maar alles bij elkaar is het veel.”