Jeroen Rietbergen, man Linda de Mol, betuigt spijt over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice en stapt op als bandleider (ook Ali B en Marco Borsato zouden schuld hebben)

0

(Beeld: Nord)

In de zaak  van het grensoverschrijdend gedrag bij The Voice wordt niet alleen de naam van Ali B genoemd, maar ook die van Marco Borsato en Jeroen Rietbergen. De laatste is de bandleider bij het programma en de man van Linda de Mol. Rietbergen heeft inmiddels  laten weten zijn werkzaamheden bi) The Voice per direct neer te leggen en ook spijt te betuigen voor zijn gedrag. Er is ook bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland aangifte gedaan wegens seksueel overschrijdend gedrag bij het televisieprogramma. tegen wie is onbekend. het OM meldt wel dat het NIET om Marco Borsato gaat.


In een persbericht zegt BNNVARA vandaag: Aanstaande donderdag komt het BNIWARA-programma BOOS met een uitzending over seksueel overschrijdend gedrag bi) The Voice of Holland. In een langlopend onderzoek van BOOS ontving de redactie meerdere verbalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma. De vermeende daders zijn de afgelopen week benadcrd om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen.

Deze zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van The Voice, Jeroen Rietbergen. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bi) The Voice per direct naast zich neer te leggen. The Voice of Holland heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geneest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort.


In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verbalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland. Er volgde een oproep van BOOS-presentator Tim Hofman waarin hi) vroeg of er meer mensen zijn die lets hebben meegemaakt bl) talentjachten die met door de beugel kunnen. Er volgden tal van reaches van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachecn tegen meerdere personen binnen het programma.

RTL besloot vandaag het programma met onmiddellijke ingang van de buis te halen. Donderdag komt het BNNVARA-programma BOOS met een uitzending over wat er allemaal voor kwalijks achter de schermen bij The Voice heeft plaatsgevonden.

Eerder vandaag meldde Yvonne Coldeweijer op haar Life of Yvonne dat ze via omroepspionnen hoog in rang bevestigd heeft gekregen dat het gaat om seksueel misbruik bij TVOH door Ali B. Coldeweijer: “De spion heeft de aflevering van BOOS gezien en verklaart dat we in shock gaan zijn over wat we te zien gaan krijgen. Er is geen weg meer terug voor Ali B. ”

Yvonne Coldeweijer, de vrouw achter het juice channeld Life Of Yvonne meldde later dat Ali B zeker niet de enige is die zich bij The Voice zou hebben schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. “Alle betrokkenen hebben een brief ontvangen van BNN VARA. De namen zijn: Marco, Ali B en hou je vast : Jeroen Rietberger (de man van Linda de Mol). De laatste naam zit dus in de band van The Voice. Wat een zooitje!

Afgelopen augustus plaatste Tim Hofman een oproep op zijn socials. Hierin riep hij mensen met nare talentenjacht-ervaringen op zich bij hem te melden. “Wij horen met het team van BOOS bepaalde geluiden uit bepaalde hoeken over een bepaalde talentenjacht. Ik moet het even zo cryptisch zeggen omwille van het verhaal, maar we hebben jullie nodig.” Komende donderdag komt BOOS met de uitzending over The Voice.Er is bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland aangifte gedaan wegens seksueel overschrijdend gedrag bij het televisieprogramma The Voice of Holland (RTL). Het betreft geen beschuldiging tegen de zanger Marco Borsato tegen wie in december aangifte werd gedaan. Dat bevestigt het OM aan De Telegraaf. Tegen wie wel aangifte is gedaan, kan het OM niet zeggen.

Er gaan al langer geruchten rond over seksueel overschrijdend gedrag rond het talentenprogramma. Het is nu voor het eerst dat er een concrete aangifte ligt. Het Openbaar Ministerie kan besluiten om nu zelf een breed zedenonderzoek te laten doen naar de aantijgingen, maar een woordvoerder van het parket zegt tegen de krant dat dat ’vooralsnog’ niet gebeurd en er eerst alleen naar de aangifte wordt gekeken.