Jeroen Snel vreest voor einde monarchie na verjaardagsrel Amalia

0

Jeroen Snel vreest voor einde monarchie na de nieuwe rel rond het verjaardagsfeestje dat prinses Amalia vorige week toen zij 18 jaar werd. Er waren, volgens de Rijksvoorlichtingsdienst 21 mensen uitgenodigd, een groter aantal dan de vier gasten die het demissionaire kabinet adviseert in verband met de coronarestricties. De Telegaaf meent te weten dat er zelfs 100 gasten waren.

Jeroen Snel vreest dat de nieuwe rel rond het koningshuis het het einde van de monarchie kan inluiden, zo vertelde hij donderdag in de RTL 4-talkshow Beau. “Dit moeten ze niet doen. Ze moeten zo op hun tellen passen”, zei Snel. “Want het kan wel eens heel slecht aflopen met de monarchie als de schandalen zich maar op blijven stapelen.”


Koningshuisdeskundige Justine Marcella was het daarmee eens. en memoreerde dat de koning al “een corona-cv’tje opgebouwd”. “Hij kan het er eigenlijk niet meer bij hebben. Het gaat niet goed. We zien het in de populariteitscijfers die dalen. Vorige week had Amalia nog een fantastische binnengeleiding in de Raad van State. Dat wordt hiermee weer teniet gedaan. Ik vind het ontzettend jammer.”

Tijl Beckand nam het juist op voor de koninklijke familie en vindt dat de koning moet kunnen doen wat hij wil. “Dat moeten we gewoon accepteren. Dat is het hele principe van een koningshuis. Een koning leeft in een andere wereld en wij willen maar dat ze van alles doen wat wij normaal vinden.” Beckand gelooft niet dat de monarchie ooit zal verdwijnen.