Jeroen Pauw: ‘Ik ben blij dat mijn moeder dood is’

0

TV-presentator Jeroen Pauw (57) is blij dat zijn moeder overleden is. “Ik ben blij dat mijn moeder dood is”, zei hij tegen presentator Beau van Erven Dorens, die hem interviewde voor de eerste

In het gesprek blikt Beau terug op een oud interview uit 2003 met Pauw. Toen sprak Jeroen over het verstoorde contact met zijn moeder. Hij vond dat zijn moeder teveel aan zijn hoofd zeurde. Ze vond dat hij het te druk had voor haar.


Vijf jaar later zegt hij: “Ik ben blij dat ik er bij was toen mijn moeder overleed, maar ik ben ook wel blij dat ze dood is.” Hij noemt het een opluchting. “Ik heb het altijd als een steen ervaren; ik moet nog wel even langs mijn moeder. Ik moet. Ik weet dat het heel onaardig klinkt dat ik blij ben dat ze dood is, maar het is mijn eigen moeder, wat kan mij het schelen wat een ander daar van vindt… ”

dan: “Ik kreeg altijd een moeilijk gevoel bij haar. Te weinig aandacht, het was nooit goed. De vrienden die ik had deugden niet, de vriendinnen deugden al helemaal niet.”


Jeroens vader leeft ook  niet meer. Hij heeft nog wel 2 zussen. Jeroen zegt ook dat de reden dat hij geen kinderen heeft er alles mee te maken heeft dat hij zelf niet uit een warm nest komt. “Ik ben rond mijn 17e uit ons gezin ontsnapt met de gedachte: dit is wat ik niet wil.”