Jarenlang waren het leugens, maar nu bekent RACHEL cocaïnegebruik André Hazes senior

0

André Hazes Jr heeft zijn drank-en cokegebruik niet van een vreemde. Ontkende Rachel Hazes tot de dag van gisteren dat haar man André Hazes Sr, in 2004 overleden, ooit cocaïne gebruikte nu bekent de weduwe Rachel in de podcast Wat kan er nou gebeuren? van Najib Amhali en Reda Saleh dat haar Andre wel eens een snuif nam. De weduwe bevestigt daarmee het verhaal van ex bodyguard Jos van Zoelen die tien jaar geleden, in 2014, liet noteren ‘Hij kon op een zeker moment niet meer verder, ik heb wel eens voor duizenden euro’s van die troep door de plee gespoeld.’


Geruchten over het drugsgebruik van André Hazes senior gingen er altijd al en ook zijn voormalig chauffeur en bodyguard Jos van Zoelen schreef er in 2014 over in zijn boek over de zanger. ‘Ik heb hem er zo vaak voor gewaarschuwd: als je er nou niet mee stopt, dan sla ik die neus eraf,’ vertelt van Zoelen. ‘Hij kon op een zeker moment niet meer verder, ik heb wel eens voor duizenden euro’s van die troep door de plee gespoeld.’ “Tegen leugenaars kun je je niet verweren. Zelfs deze reactie is al te veel eer,” counterde Rachel.

Maar nu zegt Rachel dat ze het cokegebruik van haar man zolang mogelijk geheim heeft willen houden, ook voor hun kinderen Roxeanne en André. “Je wilt niet dat een kind dat weet. Maar André senior gebruikte natuurlijk weleens wat erbij.”


Uiteindelijk, zo zegt Rachel nu, vertelde ze het wel aan haar kinderen, maar haar zoon André schrok er niet van. “Hij ziet zijn vader als drank, drugs en rock ’n roll. Eigenlijk is bij de familie Hazes niks gek. Alles is allemaal al een keer besproken geweest of gedaan.”

Zoon Andre is nu twee jaar nuchter. Hij kampte met een drank- en drugsverslaving. Hij maakte begin dit jaar zijn comeback tijdens de concertreeks Holland Zingt Hazes. Een half jaar geleden, toen hij anderhalf jaar clean was, schreef hij op Instagram: “Het leek me zo tof om te kunnen zeggen ‘Ik ben al 1,5 jaar clean en nuchter’. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n mijlpaal zou kunnen halen. En dan ineens is het zo ver…”