Jan Slagter is boos: ‘Ik verplicht medewerkers niet om zich te laten vaccineren’

0

(Beeld: Roland J. Reinders/Omroep Max)

Omroep Max-baas Jan Slagter vindt dat zijn uitspraken die hij onlangs deed op NPO Radio 1 uit zijn verband zijn getrokken door de media. In het programma ‘Spraakmakers’ zei Slagter dat hij het coronabewijs voor medewerkers bij Omroep MAX wil gaan verplichten. Maar, benadrukt de Omroep Max-directeur: “Dat ik medewerkers zou verplichten zich te laten vaccineren is echt onzin.”


Jan Slagter zegt het ‘prima te vinden’ als mensen zich niet willen laten vaccineren, zo schrijft hij in een column in Max Magazine. Dat ik medewerkers zou verplichten zich te laten vaccineren is echt onzin. Iedereen doet wat hij wil, ik vind het prima als mensen zich niet willen laten vaccineren. Daar vel ik geen oordeel over, dat respecteer ik. Maar ik ben wel verantwoordelijk voor een veilige omgeving voor de MAX-collega’s die hier acht uur per dag moeten werken én voor de gasten van onze talkshows. Als je naar een theater of restaurant gaat of als je gaat vliegen, moet je je QR-code laten zien.”

Van vaccinatiedwang is volgens Slagter dan ook sprake. “Bij MAX vragen we de medewerkers of ze zo’n code hebben en als ze ja zeggen, geloven we dat. We zijn geen QR-politie. Wie ‘m niet heeft, vragen we af en toe een zelftest te doen. Die stellen we gratis beschikbaar. En wie dat niet wil, vragen we om thuis te werken. Tweederde van onze mensen werkt op dit moment nog thuis. Absoluut geen vaccinatiedwang bij MAX dus, al ben ik er persoonlijk van overtuigd dat met vaccinatie de kans kleiner is dat je corona krijgt, anderen besmet en ernstig ziek wordt. Ik wil hierover met iedereen in discussie gaan, maar niet met mensen die mij op Twitter de dood toewensen.